- Reklama -

Manažerský přestup sezóny. Chiarelli se ujímá taktovky v Edmontonu

- Reklama -

Neuběhly ještě ani dva týdny, co byl propuštěn Bostonem, a Peter Chiarelli už našel nové zaměstnání. V Edmontonu bude zastávat stejnou funkci jako předtím u Bruins, tedy generálního manažera, navíc se stane prezidentem pro hokejové operace. Muži, kteří měli tyto záležitosti na starost do dnešního dne – Craig MacTavish a Kevin Lowe, zůstanou v organizaci na jiných pozicích.
„Jsme potěšeni, že jsme do Oilers přivedli osobnost s Peterovými hokejovými znalostmi a zkušenostmi,“ říká výkonný ředitel kanadského klubu Bob Nicholson. „Peter měl úspěchy na všech úrovních hry a my se těšíme na jeho vedení.“


S Bruins získal během osmi sezón jednou Stanley Cup, jednou Prezidentovu trofej a pětkrát divizní titul, jak jsme připomněli v našem nedávném článku. Olejáři během časového intervalu ještě o rok delšího ani nenakoukli do play off. Od mužstva, v jehož řadách jsou tři jedničky draftu (a další na cestě), se každopádně očekává víc.


Mohlo by vás zajímat:


„Máme silné mladé jádro a dobré hráče, kteří ho doplňují. Doufám, že se mi Edmonton podaří posunout na další úroveň,“ říká 50letý činovník. „Je mi ctí připojit se ke klubu s tak dlouhou historií úspěchů. Darryl Katz a Bob Nicholson mají velké vize a já jsem nadšený, že budu jejich součástí.“
Spolu s MacTavishem a Lowem opouští svoji dosavadní pozici také Patrick LaForge, prezident Oilers.
„Chtěl bych všem třem poděkovat za jejich oddanost klubu v posledních letech. Všichni udělali pro klub i město velké věci, ale prostě přišel čas na změnu. Vítám Petera Chiarelliho na palubě. Spolu uděláme z Olejářů znovu kandidáty na Stanley Cup,“ vyslovil odvážnou myšlenku majitel edmontonského klubu Darryl Katz.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -