- Reklama -

Maple Leafs a nikdo víc. Kluby NHL mezi boháči nenajdete

- Reklama -

Jediného zástupce má National Hockey League na seznamu padesátkou nejbohatších sportovních klubů na světě, který pravidelně zveřejňuje prestižní ekonomický magazín Forbes. Toronto Maple Leafs, jejichž hodnotu časopis odhaduje na 1,3 miliardy dolarů, se v žebříčku umístili na 37. místě.
Ačkoliv cena Javorových listů oproti loňsku vzrostla o 150 miliónů, v pořadí klesly o jedenáct míst. Razantní nárůst totiž zaznamenává i konkurence. Jak ukazují starší žebříčky, kdyby měla hokejová organizace z Toronta stejnou hodnotu v roce 2010, umístila by se mezi elitní pětkou.
Piedestal vystavený časopisem Forbes obsadil už potřetí v řadě zástupce druhého sportu tolik oblíbeného v České republice – tedy fotbalu. Hodnotu Realu Madrid spočítali finanční experti na 3,26 miliardy dolarů. Před FC Barcelonu a Manchester United, kteří byli loni na zbylých medailových pozicích, se dostal Dallas Cowboys (americký fotbal) a New York Yankees (baseball), kluby s totožnou hodnotou 3,2 miliardy USD.
V první padesátce (resp. jednapadesátce, kvůli vyrovnanému pořadí v závěru tabulky) je 20 klubů National Football League, 12 zástupců Major League Baseball, 10 organizací z basketbalové NBA a sedm fotbalových týmů. Kromě Maple Leafs doplňuje sestavu automobilová stáj Ferrari. Hodnotu vyšší nebo rovnu jedné miliardě dolarů má podle Forbesu 62 sportovních organizací.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -