- Reklama -

Marchand s Pastrňákem zastavili Calgary. Rekordní zápis se nekonal

- Reklama -

Pořádnou sílu mají v posledních týdnech Plameny z Calgary. Tým Flames neprohrál od 18. února a pomalu vystoupal tabulkou Pacifické divize na třetí místo, zaručující jistý postup do play off. Ve středu ale narazil. Do Scotiabank Saddledome přijel Boston, který tentokrát domácí jasně přehrál. Aktivnější hosté vyhráli 5:2.
Velkou zásluhu na vítězství Bruins měli především dva hráči, vyhlášení hvězdami zápasu. Brad Marchand vstřelil gól, ke kterému přidal přihrávku a 36. trefou v sezóně se posunul v tabulce střelců před doposud nejlepšího kanonýra soutěže Sidneyho Crosbyho. Marchand tím také dosáhl na 76 bodů a vyrovnal se Patricku Kaneovi a Connoru McDavidovi na čele kanadského bodování.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Další hodně viditelný hráč byl Čech. Hned dvakrát se trefil další ostrostřelec Medvědů David Pastrňák, který poprvé v kariéře překonal hranici třiceti branek. Po deseti a patnácti zásazích z předešlých dvou sezón načal letos Pastrňák už čtvrtou desítku. David Krejčí jednou nahrával.
„Věděli jsme, že hrají skvělý hokej,“ řekl David Pastrňák, jehož druhá trefa v utkání mířila do prázdné branky při power play Flames. „Pro nás to znamenalo držet se herního plánu a soustředit se na práci, o které jsme si říkali. Odpracovali jsme si to. Cítíme se dobře.“
Boston má pod novým trenérem Brucem Cassidym, který vystřídal ve funkci Claudea Juliena, skvělou bilanci dvanácti výher a tří porážek. Medvědi se tím vrátili na třetí místo Atlantické divize a jsou znovu na postupové příčce do play off.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Méně radosti bylo po utkání v kabině domácích. Calgary bylo po deseti výhrách jediný krůček od nového klubového rekordu. Ten starý pochází ještě z dob, kdy tým nepůsobil v Kanadě. Hráči Atlanty Flames vyhráli také desetkrát po sobě na přelomu října a listopadu 1978. Současný tým jejich výkon jen vyrovnal.
„Určitě jsme to měli v hlavě, někde vzadu v našich myšlenkách to bylo,“ řekl zklamaně kapitán Mark Giordano, vyhlášený druhou hvězdou zápasu. „V téhle fázi roku je každá výhra nebo prohra důležitá, musíme se z toho poučit a moc tomu nepropadnout.“
Smutným hrdinou přerušené série se stal brankář domácích Chad Johnson. Devět z deseti výher totiž vychytal Brian Elliott, do důležitého středečního duelu ho ale nepustila nemoc. Šanci dostal Johnson a neměl to jednoduché. Boston ho zasypal 31 střelami, ze kterých čtyři prošly za jeho záda.
„Moc jsem toho teď neodchytal, ale když už jdete do brány, určitě nechcete být u toho, když to skončí. To je jasné,“ řekl smutně Johnson. „Svůj výkon nevnímám jako dobrý, je to zklamání.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -