- Reklama -

Marchandova promiskuita začíná dráždit. Po Komarovovi ochutnal i Callahana

- Reklama -

„Nevím, jaký je rozdíl mezi tímto a plivnutím do obličeje,“ okomentoval znechucený útočník Tampy Bay Ryan Callahan počínání svého bostonského protějšku Brada Marchanda ve čtvrtém zápase semifinále Východní konference.
Ano, tušíte správně. Jeden z nejkontroverznějších hráčů ligy opět olizoval svého soka. Svým neposlušným jazykem dráždil Callahanovu tvář ve druhém dějství pátečního střetnutí.


Poté, co „zlý muž“ Bruins laskal Lea Komarova v prvním kole (podívejte se ZDE), kolovaly internetem humorné vzkazy i koláže, jež se na celou záležitost dívaly jako na kuriózní úlet zábavného hokejisty. Nyní se však začínají zámořští novináři i fanoušci vážně ptát, zda není na místě Marchandova suspendace.
Callahanovo přirovnání zmíněné v úvodu příspěvku není náhodné. Zatímco plivnutí je dle pravidel NHL důvodem k vyloučení ze zápasu, na olizování tvůrci pilířů chování v lize nepomysleli.
„Ve hře není absolutně žádné místo pro něco takového. Nerozumím tomu, nerozumím,“ komentoval po utkání neobvyklé praktiky soupeře kouč Lightning Jon Cooper. „Jak byste se cítili, kdybych šel nyní k vám a olízl vás?“
A vlna odporu se zvedá i mezi žurnalisty.
„…Tohle už není vtipné. Je to nechutné a vulgární. Je to ponižující pro něj, Bruins i Ligu. NHL to musí zastavit,“ vyjádřil pocity mnohých kanadský komentátor Bob Irving.
Ukončit Marchandovy originální provokace může ale ještě dříve samotná Tampa. Ta se ujala v sérii po výhře 4:3 po prodloužení vedení 3-1 a poslala Boston na pokraj vyřazení.

Anketa NHLnews:


 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -