- Reklama -

Marek Langhamer dostane další šanci probojovat se do prvního týmu Coyotes

- Reklama -

Marek Langhamer může i nadále snít svůj sen o NHL. O další šanci bude znovu bojovat v Arizoně, jejíž zástupci mu nabídli roční dvoucestnou smlouvou na 660 tisíc dolarů za zápasy v dresu Coyotes a 75 tisíc dolarů za působení na farmě v nižší soutěži AHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Právě vyhlídka dalších startů v NHL je tím hlavním důvodem, proč v Americe setrvávám. Věřím, že tato cesta je správná. Jsem zde již dlouhou dobu, znám prostředí a především vidím, že šance na NHL zde je,“ uvedl Langhamer v tiskové zprávě společnosti Sport Invest.
Kojoti draftovali českého gólmana před pěti lety v sedmém kole ze 184. pozice. První tři zámořské sezóny strávil v juniorském celku Medicine Hat Tigers (WHL, 2012-15). Od podzimu 2015 působí v nižších profesionálních soutěžích ECHL a AHL.
„Marek je hráčem, který dělá pravidelné postupné kroky. Prošel si náročnou školou zámořského juniorského hokeje, ke konci poslední sezony se již stal jedničkou svého týmu v AHL. Je obrovsky pracovitý, svědomitý a cílevědomý. Právě to jsou vlastnosti, které na něm Arizona oceňuje,“ uvedl na jeho adresu hráčský agent Robert Spálenka (Sport Invest).


Třiadvacetiletý rodák z Moravské Třebové odchytal v minulé sezóně sedm zápasů za Rapid City Rush v ECHL, barvy Tucson Roadrunners (AHL) hájil ve 25 zápasech. Zaznamenal v nich osm výher, průměr 3,36 inkasované branky na utkání a úspěšnost zákroků 90,2 procenta.
Debutu v nejprestižnější hokejové soutěži světa se pardubický odchovanec dočkal 20. února 2017 v utkání proti Anaheimu, když v 45. minutě nahradil zraněného Mikea Smithe. Ve zbytku utkání zastavil Langhamer sedm z osmi střel Ducks.
„Odehraná třetina v NHL pro něj byla obrovskou vzpruhou a důkazem, že nastoupený směr je pozitivní. Věřím, že má potenciál rozšířit už v následující sezoně svůj počet startů v NHL,“ řekl Spálenka.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -