- Reklama -

Marek Židlický: Chtěl jsem zůstat v Devils, ale nešlo to

- Reklama -

Dlouholetá opora české reprezentace Marek Židlický se postcesivnhl-logo-150x150-3upně sžívá se svým novým zámořským působištěm. Svou v pořadí již dvanáctou sezónu NHL začal v Brooklynu, kde se nově usídlili New York Islanders. Ti mu v létě nabídli roční kontrakt za 1,5 mil. dolarů.
Kladenský odchovanec přistupuje ke své hokejové kariéře s pokorou a ví, že už má ve svých osmatřiceti letech pouze omezené možnosti.
„Chtěl jsem zůstat v Devils, ale tvořil se tam úplně nový tým a nebyla šance tam zůstat. Navíc já už jsem ve věku, kdy si nemůžu moc vybírat, kam půjdu. Mládí má přednost a tak je to správně,“ svěřil se Židlický Františku Kunovi z Českého rozhlasu.  V Newarku došlo během léta k výrazným změnám, tým dostal nového generálního manažera i kouče. V nové klubové koncepci nezbylo na českého veterána místo.


NEPŘEHLÉDNĚTE: Jágr je jiný. Pro mě je tohle poslední šance, říká Židlický


„Ani nečekám, že budu hrát přes 20 minut za zápas. Trenér mě vytěžuje tak, jak potřebuje. Tak jsme se i dohodli při podepisování nové smlouvy. Takže vážně nečekám, že budu hrát takovou porci minut. Jsem vděčný za to, že dostávám šanci hrát,“ vysvětluje Židlický.
Rodáka z Mostu draftovali v roce 2001 až v šestém kole (176. celkově) zástupci NY Rangers, ale nikdy za ně nehrál. 12. prosince 2002 ho Jezdci přenechali Nashvillu výměnou za gólmana Mikea Dunhama. Predátoři tehdy získali i Reme Murrayho a Tomáše Kloučka.
Kromě dresu Nashvillu Židlický během svého minulého působení v NHL postupně oblékal trikoty Minnesoty, New Jersey a Detroitu.
Rozhovor Františka Kuny s Markem Židlickým si můžete poslechnout zde:

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -