- Reklama -

Marián Hossa byl zvolen do Síně slávy NHL!

- Reklama -

Slovenský útočník Marián Hossa se stal ve středu členem Síně slávy NHL! Spolu s ním se velké pocty dostalo také Jaromeu Iginlovi, Kevinu Loweovi, Dougu Wilsonovi a Kenu Hollandovi.
Slavnostní uvedení proběhne 16. listopadu v Torontu.
41letý Hossa je jedním z šesti hráčů historie, kteří zaznamenali minimálně 15 sezón dvacet a více gólů a osm ročníků s alespoň osmi body v play-off. Zbylou pětici tvoří Wayne Gretzky, Mark Messier, Jaromír Jágr, Brett Hull a Steve Yzerman.
Pro uvedení do Hockey Hall of Fame hrál roli také fakt, že je trojnásobným držitelem Stanley Cupu (2010, 2013, 2015). Všechny tři Poháry získal s Blackhawks.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!


„Je to pro mě obrovská čest a hodně to pro mě znamená. Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali. Hokej mi v životě mnoho dal a proto jsem za takovéto uznání vděčný,“ citují Hossu oficiální stránky NHL.
Trenčínský odchovanec odehrál v NHL celkem 1 309 utkání, ve kterých vstřelil 525 branek a nasbíral 1 134 bodů. Draftován byl v roce 1997 z 12. místa Ottawou.
Rodák ze Staré L’ubovni byl na Slovensku šestkrát Hokejistou roku a je tamním rekordérem v počtu získaných bodů na ZOH, kde dosáhl 14 gólů a stejného počtu asistencí.
Hossa ukončil kariéru vinou zdravotních potíží v roce 2017.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -