- Reklama -

Marián Hossa dosáhl milníku. Tisící bod si připsal v Ottawě

- Reklama -

V dosavadním průběhu sezóny se mu příliš nedařilo. V desíti zápasech nasbíral Marián Hossa jen tři body za gól a dvě asistence. Ve čtvrtek poprvé bodoval dvakrát. Gólem a nahrávkou zakulatil slovenský útočník svou bodovou sbírku v NHL na jubilejní tisícovku. Bylo symbolické, že se mu to podařilo právě v Ottawě, kde v NHL začínal a strávil zde nemalou část kariéry.
Hossa se stal osmdesátým hráčem v historii ligy, který této mety dosáhl. „Je to taková výsada, být jedním z osmdesáti hráčů, kterým se to povedlo,“ řekl Hossa. „Znamená to pro mě hodně. Velký dík patří dnes všem hráčům, kteří mi toho pomohli dosáhnout, a také všem hráčům, které jsem během své kariéry potkal.“
Hossa mohl být ještě spokojenější, protože jeho tým v Ottawě vyhrál 5:4. Utkání skončilo po šedesáti minutách nerozhodně. Vítěze určily až samostatné nájezdy, v nichž uspěl jen Patrick Sharp za hosty, domácí se netrefili ani jednou. Právě před začátkem prodloužení oznámil místní hlasatel, že Marián Hossa dosáhl hranice tisíc bodů. Ochozy ho za to odměnily vřelými ovacemi.
Pětatřicetiletý Slovák byl dojat. „Užil jsem si tady opravdu skvělých sedm let, lidé se tu ke mně chovali hezky,“ řekl Hossa, který je s 466 góly a 534 asistencemi druhým nejproduktivnějším Slovákem v historii NHL po Peteru Šťastném (pokud nepočítáme někdejšího vynikajícího forvarda Hawks Stana Mikitu, který odešel do Kanady v osmi letech).


„Bylo to od nich moc hezké, poděkoval jsem jim i za sebe. Hlavou mi prošlo hodně věcí, jak jsem byl tady v Ottawě, jak jsem tu začínal. Byl to skvělý okamžik,“ dodal.
„Je to výjimečný úspěch, ukazuje to, že je produktivní po celou kariéru,“ řekl trenér hostů Joel Quenneville. „On přitom není jen ofenzivní hráč, je platný na obou stranách puku, čímž dělá tu tisícovku ještě působivější. Je to výhoda, když jako trenér máte hráče, který reprezentuje přesně to, co požadujete. Je profesionálem přesně v tom smyslu, v jakém dokážete profesionála definovat.“
Samotný zápas byl po většinu večera vyrovnaný. Domácí ve 3. minutě vedli, hosté ale dokázali do první sirény otočit na 1:2. V prostředním dějství srovnali Senátoři z přesilovky, v závěrečné třetině padlo po dvou brankách na každé straně, až dospěl ukazatel skóre ke stavu 4:4.
„Prokázali jsme velkou odolnost, když jsme se dostali k bodu, přestože jsme několikrát prohrávali,“ ocenil na svém týmu Bobby Ryan z Ottawy. „Cítíte se, skoro jako byste vyhráli, nicméně když došlo na nájezdy, byli to oni, kdo získal díky Andersonovi další bod.“

Příští zápas v TV: Detroit – Los Angeles, pá/so 31. října, 0:35, Fanda/Voyo. Kompletní program zde.

Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -