- Reklama -

Marián Hossa smůlu protrhnul, teď je na řadě Patrick Sharp

- Reklama -

Jsou to celé týdny, co se mu nedaří. Patrick Sharp ale nepotřebuje mentálního fb-chicagokouče. Nepotřebuje, aby mu někdo říkal, že bude zase všechno v pořádku. Když bude dělat ty správné věci, že góly přijdou. Nepotřebuje složité statistické analýzy, aby věděl, že poslední dobou neskóruje ani neboduje. Dobře ví, jak to v téhle lize chodí.
Třiatřicetiletý útočník Chicaga nedal gól devět zápasů za sebou. V posledních šestnácti duelech se trefil jednou. Pětkrát po sobě vůbec nebodoval. Prostě výpadek. Ať se snaží, jak se snaží, nedaří se mu. Přesto věří, že se vše v dobré obrátí.
„Už jsem v téhle sezóně měl formu,“ připomíná.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


I kdyby sebemenším způsobem pochyboval, stačí mu nechat se inspirovat. Před něco víc než týdnem vyčítali Mariánu Hossovi podobnou krizi. Slovenský kanonýr měl jen dva góly v patnácti utkáních, deset v celé sezóně. Jeho střelecká úspěšnost byla na polovině průměru, kterého dosahoval v předešlé kariéře. I ty největší šance zahazoval, trefoval tyčky, nebo prostě nedokázal vyzrát na soupeřovy brankáře. Nic mu nevycházelo.
O týden později byl Hossa vyhlášen první hvězdou týdne NHL, ve čtyřech utkáních po sobě dal sedm gólů. Přišlo to rychle. Podobně je na tom nyní Sharp. Loni zaznamenal se 78 body (34+44) nejlepší sezónu v kariéře, letos se dobře rozjel, ale teď se trápí. Měsíc vynechal kvůli zranění kolena. Ve 43 zápasech, kde zatím nastoupil, se trefil desetkrát. Z toho sedmkrát v přesilovce. Střeleckou úspěšnost při hře pět na pět má jen 1,92 procenta, daleko za kariérním průměrem 10,4.
„Šance jsou v téhle lize nejdůležitější,“ říká Patrick Kane, který hrál s Sharpem posledních sedm týdnů. „Když si je vytvoříte, máte možnost skórovat, zvlášť když jste tak šikovný hráč, jako je on. Stačí se podívat na Hossu. Hraje pořád stejně a vidíte, že to protrhnul, což je pěkné. Doufejme, že se povede i jemu. Myslím, že pro něj bylo milé, že se trefil nedávno aspoň v nájezdech.“

Sharp opravdu zaznamenal v neděli rozhodující samostatný nájezd proti Marcu-André Fleurymu. „Ano, bylo to fajn ho tam poslat, vyslechnout si radost ochozů a přispět k vítězství,“ nezapíral Sharp. „Snad je to signál, že to přichází.“
Zranění kolena určitě sehrálo svou negativní roli. Na druhé straně trvá na tom, že koleno nemůže být výmluva pro špatné výkony. Podstatné je, že Chicago stále drží dobrou pozici v Západní konferenci, o postup do play off by se nemělo strachovat, přestože se Hossovi nebo nyní Sharpovi delší dobu nedařilo. Už jen matematicky vzato taková krize nemůže u Patricka Sharpa trvat dlouho. Brzo smůlu určitě protrhne, jako jeho spoluhráč Marián Hossa. Aspoň v to věří celé Chicago.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -