- Reklama -

Marinčin si zasloužil puk za svůj první gól v NHL, dostal ale jen půlku

- Reklama -

Slovenský obránce Martin Marinčin zažil ve středu mimořádnou událost svéslovensky-hokej-svk hokejové kariéry, když v zápase proti Coloradu vstřelil svůj první gól v NHL. Jak bývá ve slavné soutěži tradicí, měl po zápase obdržet puk na památku. Kustodi jeho týmu Edmonton Oilers mu ale přinesli jen polovinu.
„Dali mi jen půlku, tu druhou dostal ‚Millsy‘ za to, že mi přihrál,“ smál se po zápase Marinčin. Na mysli měl spoluhráče Andrewa Millera, který mu u jeho slavnostní trefy asistoval a pro nějž to byl zároveň první bod v NHL. A tak pracovníci Oilers puk rozdělili na polovinu a podělili oba své hokejisty stejnou měrou.


Marinčinova trefa ve středu otevřela skóre zápasu, který Edmonton nakonec vyhrál 4:3. „Cítil jsem se moc dobře, že jsem konečně vstřelil gól, protože jsem neskóroval celý rok. Teď to mám konečně za sebou a cítím se tak mnohem lépe. Když to tam spadlo, připadal jsem si, že můžu na ledě létat,“ vykládal Marinčin.
„Viděl jsem, jak Millsy převzal puk a tak jsem se posunul víc dopředu. Tam bylo volné místo a já dostal puk. Zahlédl jsem, jak se jeden z obránců chystá moji střelu blokovat, tak jsem to trochu zvedl a spadlo to tam. Byla to dobrá střela,“ popsal moment, kdy našel přesně volnou skulinku v brance nad ramenem brankáře Varlamova.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třiadvacetiletý zadák strávil na ledě přes 23 minut a patřil k nejvytíženějším hráčům zápasu. Přitom na začátku roku svoje místo v sestavě ztratil a musel o něj bojovat na farmě v Oklahomě. „Bylo fajn být u toho, když vstřelil svůj první gól, hrál výborně,“ komentoval jeho poslední výkon trenér Oilers Todd Nelson.
„Mluvili jsme spolu před pár dny a rozebírali, jak by se měl více zapojit do ofenzivního pojetí. A proti Coloradu hrál více agresivněji a dobře si vedl v rozích kluziště. Právě v těhle soubojích se mi hodně líbí. Navíc má dobrou střelu a myslím, že ten vstřelený gól mu ještě dodá více sebevědomí,“ dodal kouč.
„Cítím se teď hodně v pohodě. Dostávám více času na ledě a trenér mi dává dostatek příležitostí. A myslím si, že díky tomu je pak i moje hra kompletně lepší,“ pochvaluje si současnou situaci Marinčin, kterému trenéři v Edmontonu vyčítají jen o něco vyšší váhu.
Spoléhají proto, že po sezóně na sobě v tomhle ohledu slovenský zadák zapracuje a shodí pár kilo váhy. „Ostatně, tohle potřebujeme přece všichni,“ směje se kouč Nelson. „A my doufáme, že Marty na sobě během léta pořádně zamaká.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -