- Reklama -

Marleau s Thorntonem nic nezabalili

- Reklama -

Fanshop týmuPatrick MarleauJoe Thorntonem spolu strávili více než dekádu v jednom dresu. Oba mají nyní znovu něco společného – dosud nepodepsali kontrakt na příští sezonu.
Marleau byl po uplynulém ročníku vyměněn z Toronta do Caroliny, v ní ale příliš nepobyl, když byl z posledního roku smlouvy od Hurikánů vyplacen. Thornton si mezitím vzal čas na rozmyšlenou, zda vůbec bude pokračovat v profesionální kariéře.

Někdejší obránce San Jose Christian Ehrhoff se nedávno přišel podívat do tréninkového centra Sharks. S oběma volnými agenty se setkal v útrobách tréninkové haly. „Přišel jsem se podívat na své staré pracoviště a potkal se se dvěma někdejšími parťáky,“ napsal k jejich společné fotce na Instagramu. Marleau i Thronton jsou na ní v plné výzbroji, jeden v barvách Maple Leafs a druhý je navlečený v tréninkové sadě Sharks.


Marleau se připojil k Torontu jako volný hráč v červnu 2017 po 19 ročnících u Žraloků, kteří jej do NHL draftovali. Nyní čtyřicetiletý útočník se po uplynulé sezoně dozvěděl, že v dalších plánech Leafs nefiguruje. Ve druhé půlce června tak byl vyměněn do Caroliny, která jej o pět dní později vyplatila z kontraktu, který mu zaručoval příjem přes šest milionů dolarů ročně. Serveru The Athletic koncem června řekl, že hrát znovu v San Jose by bylo skvělé, nicméně nikdo zatím nezaznamenal, že by nějaká vyjednávání kalifornského klubu se zkušeným útočníkem probíhala.
Thornton oslavil čtyřicítku o dva měsíce dříve než Marleau. Stejně jako on vyhlíží start své už 22. sezony ve velkém zámořském kolotoči. Už při předávání cen po právě skončeném ročníku prohlásil, že se cítí skvěle a že doufá, že se pro příští sezony znovu připojí k San Jose.
Dříve se nechal slyšet, že neví, zda bude pokračovat. Pokus však ano, tak jedině v San Jose. Jumbo Joe nasbíral 51 bodů v 73 zápasech základní části a dalších 10 v 19 utkáních play-off. Stejně jako Marleau zatím marně vyhlíží svůj premiérový Stanley Cup.
„Mám za to, že Joe chce hrát. Viděl jsem ho dva dny po skončení sezony v posilovně. Myslím, že tím jasně dal najevo, že stále má chuť pokračovat. Pro mě to znamená, že počítám s ním i pro příští sezonu,“ vyprávěl o zkušeném centrovi kouč Sharks Peter DeBoer.
Thornton patřil Žralokům od roku 2005. V současnosti je s 1478 body na 14. místě historických tabulek.
Obnoví dva někdejší parťáci svoji spolupráci?
Titulní foto: Icon Sportswire
Fanda NHL

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -