- Reklama -

Marner: Nechtěl jsem kvůli vyjednávání zmeškat kemp

- Reklama -

Fanshop týmuMitch Marner zaměstnával hokejové novináře po celé léto. Talentovanému útočníkovi vypršel po uplynulém ročníku nováčkovský kontrakt a dlouho vyjednával o jeho prodloužení.  Nakonec ale nenásledoval loňské kroky svého spoluhráče Williama Nylandera a spolupráci s Torontem podepsal ještě před začátkem letního kempu.
Marner si před pár dny plácnul s generálním manažerem Toronta Kylem Dubasem ohledně šestileté smlouvy za 65,3 milionů dolarů.


„Jsem nadšený, že znovu můžu být součástí tohoto celku. Jsem rád, že už to máme všechno za sebou a těším se, že mohu dál pomoci tomuto týmu,“ říkal Marner v Paradise, Newfoundland, kde se hráči Toronta připravují na novou sezonu. Kanaďan navíc dodal, že od začátku nechtěl, aby jej vyjednávání připravila o předsezónní kemp.
Fanda NHL
„Pocházím z Toronta, žiju tady a navíc tady i hraju hokej. Tlak jsem tak cítil vždycky. Nemyslím na něj, prostě hraju hokej tak, jak jsem ho hrál celý dosavadní život,“ odpověděl novinářům.
Dubas s Marnerem se shodli na tom, že klíčovou pro úspěch vyjednávání byla společná čtvrteční schůzka. „S Mitchem jsme se dohodli na šesti letech. Až bude tento kontrakt končit, měl by vstupovat do svých nejlepších let. Ne každému se tato dohoda zamlouvá, Mitch chtěl více, my zase chtěli nabídnout méně peněz, tohle byla varianta ke spokojenosti obou stran. Myslíme si, že všechny smlouvy, které jsme uzavřeli s našimi hráči jsou adekvátní a jejich majitelé očekávání, která s sebou tyto kontrakty přináší, ještě překonají,“ nechal se k tématu slyšet Dubas.
GM Maple Leafs se dále rozhovořil o tom, jestli něčeho lituje během svého působení u klubu. „Jasně, třeba vyjednávání s Williamem. Že se tak natáhla. Měli jsme se na to vrhnout dřív,“ sypal si mladý manažer popel na hlavu.
Podpis Marnera znamená, že jádro ofenzivy Toronta složené z Austona Matthewse, Johna Tavarese a právě Mitche Marnera, je zaháčkované u Maple Leafs do ročníku 2023-2024.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -