- Reklama -

Marner shodil první nabídku Maple Leafs ze stolu

- Reklama -

Fanshop týmuGenerální manažer Toronta Maple Kyle Dubas nemá lehké spaní. Sice má jeden z nejtalentovanějších mančaftů v lize, to ale také znamená, že se musí v létě otáčet. Na mysli neustále musí mít, že se potřebuje vtěsnat pod platový strop. Loni si pořádně „užil“ při vyjednávání s Williamem Nylanderem. Letos ho podobná sága nejspíše bude čekat i s Mitchem Marnerem.
Loňský podpis Johna Tavarese na 7 let za 77 milionů dolarů a prodloužení smluv s Austonem Matthewsem a Nylanderem značně omezili možnosti kanadského klubu. Útočník Marner si letos vytvořil nová bodová i střelecká maxima, málem překonal stovku bodů a neztratil se ani v play-off. Logicky tak se svým agentem bude očekávat velmi vysokou nabídku možná podobnou té, kterou podepsal Matthews.


První smlouvu, která podle některých zdrojů nabízela devět milionů dolarů ročně na osm let, smetl ze stolu. Dvaadvacetileté pravé křídlo by si prý  představovalo částku zhruba o milion a půl vyšší.
Situaci komplikuje fakt, že vedení Javorových listů potřebuje mít ještě dostatek prostředků na prodloužení smluv s dalšími chráněnými volnými hráči – Kasperi Kapanenem a Andreasem Johnssonem. Vyloučit nelze taktéž variantu, že by některý z generálních manažerů ostatních celků zkusil Marnerovi předložit tzv. kvalifikační nabídku.

Pokud by ji mladý Kanaďan přijal, Toronto by ji pro jeho udržení muselo minimálně dorovnat, jinak by o Marnera přišlo bez konkrétní náhrady (kompenzací jsou volby v draftu). Tento způsob získávání hráčů je ale považovaný za jakýsi faul ve světě manažerů. Přesto jsme se ho mohli v historii párkrát vidět. Naposledy tak učinila Philadelphie Flyers v roce 2012.
Letci tenkrát nabídli kontrakt kapitánovi Nashvillu Sheu Weberovi. Tehdy šestadvacetiletému obránci přistála na stole nabídka na 14 let v hodnotě 110 milionů dolarů. Bek s dělovou ranou ji přijal. Nashville nakonec smlouvu dorovnal a udržel si svého kapitána, než jej o čtyři roky později směnil s Montrealem za P. K. Subbana.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -