- Reklama -

Marnerův kontrakt nejspíše výrazně ovlivní možnosti Toronta

- Reklama -

Fanshop týmuMitch Marner je jedním z mnoha skvělých forvardů, které má Toronto Maple Leafs na soupisce. Mladý útočník letos prožil životní ročník, když nastřílel 26 gólů a přihrál na dalších 68. Společně s Matthewsem a Tavaresem rozpoutávali v obranách soupeřů peklo. Nyní očekává dvaadvacetiletý útočník nabídku nové smlouvy.
Marner se v červenci stane chráněným volným hráčem. Jeho nováčkovská dohoda, která mu zajišťuje základní příjem necelých 900 tisíc dolarů ročně, se koncem června naplní. Maple Leafs jsou rozhodnutí, že si chtějí mladý příslib udržet ve svém týmu, jenže jeho už tak vysoká cena po letošním vydařeném ročníku ještě více stoupla. A kvůli megasmlouvám Matthewse, Tavarese a Nylandera mají Javorové listy velmi malý odstup od maxima platového stropu.

Expert stanice TSN Darren Dreger přišel s novinkami ohledně vyjednávání nového kontraktu s nadějným pravým křídlem.


Podle zpráv různých insiderů vedení Toronta nabídlo vylepšenou smlouvu mladému Kanaďanovi záhy po vyřazení Maple Leafs z play-off. Generální manažer kanadského týmu Kyle Dubas údajně nabídl devět milionů ročně. Tuto nabídku ale Marner se svým agentem neakceptovali (psali jsme ZDE).
Dreger očekává další nervydrásající a protáhlé vyjednávání jako loni v případě švédské hvězdičky Williama Nylandera. Oficiálně skončí současný úvazek Marnerovi 26. června. Od tohoto dne insider očekává, že ofenzivní hvězda začne objíždět ostatní kluby, které by jej mohly získat prostřednictvím tzv. offer sheet (kvalifikační nabídky).
Ať tak či onak, Dubas se pořádně zapotí, protože potenciální prodloužení vyjednávání s Marnerem nejen zbrzdí prodloužení smluv s Kasperi Kapanenem a Andreasem Johnssonem, ale výrazně mu zkomplikuje pozici při podepisování hráčů z volného trhu. Torontské léto bude žhavé.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -