- Reklama -

Martin by rád zůstal Ostrovanem. Je ale připraven i na opačnou variantu

- Reklama -

Po sedmi letech věrných služeb se s klubem New York Islanders možná rozloučí kanadský hokejista Matt Martin, jemuž letos vypršela smlouva a dosud nebyla prodloužena. Důrazný křídelník se tak v pátek může stát nechráněným volným agentem.
Sedmadvacetiletý Martin by v klubu z Brooklynu rád zůstal. Nicméně pokud vedení amerického celku nebude mít vůli k dohodě, je prý připraven Ostrovany opustit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ta situace není nastavená tak, že bych chtěl odejít,“ uvedl Martin v rozhovoru pro list Newsday. „Chci tady zůstat a doufám, že si mě nechají v týmu. Jenže tak to v byznysu prostě funguje,“ doplnil.
Islanders ho draftovali v roce 2008 až v pátém kole ze 148. místa. Debut v NHL absolvoval v sezóně 2009-10. Odehrál v ní pět utkání (0+2), valnou část ročníku ještě strávil v nižší soutěži AHL na farmě v Bridgeportu (76 ).
V následující sezóně už oblékl dres Sound Tigers jen v sedmi zápasech (1+2) a za Isles nastoupil v 68 utkáních (5+9). Od sezóny 2011-12 je rodák z Windsoru nedílnou součástí prvního týmu.
„Necítím žádnou nevraživost. V organizaci Islanders jsem hokejově vyrůstal a při pohledu zpět je zřejmé, že jsem v ní zažil spoustu pěkných věcí. Ale pokud přišel čas posunout se dál, tak to udělám,“ vysvětlil Martin.
Arthur Staple z deníku Newsday informuje, že o člena čtvrté útočné formace Islanders už projevili zájem zástupci Bostonu Bruins, Calgary Flames, Detroitu Red Wings, Los Angeles Kings, Montrealu Canadiens a Toronta Maple Leafs.
„Samozřejmě, že se mi hlavou honí spousta myšlenek. Jak se čas nachyluje, tak člověk zvažuje jisté možnosti pro budoucnost. Pořád věřím, že se můžeme s Isles dohodnout, ale hokej je obchod. Nikdy bych si nepomyslel, že to může zajít tak daleko. Ale tak to prostě je,“ řekl Martin.
Ten údajně žádá po současném zaměstnavateli čtyřletou smlouvu v hodnotě 12 milionů amerických dolarů. V minulé sezóně odehrál 70 zápasů, ve kterých nasbíral 19 bodů za 10 gólů a devět asistencí. Na trestné lavici odseděl 119 minut.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -