- Reklama -

Martin St. Louis možná nastoupí u Rangers na postu centra

- Reklama -

Hokejový univerzál. Poslední roky hrál sice nejvíc na křídle, teď se ale může jeho role změnit. U Rangers doufají, že je v lize dostatečně dlouho, aby si na ledě poradil na jakémkoli postu. On sám si pamatuje, že pod třemi různými trenéry v dobách působení v Tampě Bay nastupoval v určitých okamžicích na centru.
Tam se může od příští sezóny vrátit. Podle informace listu Daily News nešlo určitě o žádný vtip, když kouč Alain Vigneault a hokejista Martin St. Louis probírali možnost přesunu forvarda New York Rangers do středu útoku.
Když se novináři Martina St. Louise v žertu ptali, zda je to post pro něj, odpověděl s kamennou tváří: „Jediné, na čem musím zapracovat, je vhazování.“ Trenér Vigneault přispěchal s dovětkem, že devětatřicetiletého útočníka na postu centra určitě vyzkouší nejméně v jednom přípravném utkání.
Rangers mají před sebou do začátku sezóny poslední dva duely. V pátek hostí v Madison Square Garden Chicago, v sobotu si zahrají v Newarku s domácími New Jersey.
„Marty je nažhavený jako devatenáctiletý kluk,“ připodobnil Alain Vigneault zkušeného veterána k Anthony Duclairovi. „Kdykoli se ho zeptám: ‚Už jsi někdy hrál oslabení?‘ Ano, ano, ano… ‚Už jsi někdy hrál pravé křídlo?‘ Ano, ano, ano… ‚Už jsi někdy hrál centra?‘ Ano, ano… Cokoli potřebujete…“
St. Louis je na rozdíl od mladého hladového spoluhráče absolutně vážný. Je v téhle lize dost dlouho, aby věděl, jak si poradit v kterékoli roli. Také si dobře pamatuje, že v Tampě už si úlohu centra vyzkoušel.
„V systému, který hrajeme, nevyžaduji po centrovi, aby se jako první vracel,“ vysvětlil Vigneault. „Vrací se první útočník a potom se hraje tak, abychom soupeře přečíslili. Na videu si ukazujeme, jak se mají útočníci vracet a vypomáhat, Marty je tam vždycky první, takže to nevidím jako problém.“
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -