- Reklama -

Martinez podepsal s Los Angeles šestiletý kontrakt

- Reklama -

Americký hokejista Alec Martinez uzavřel s Los Angeles novou šestiletou smlouvu na 24 miliónů dolarů, Kings si tak jeho služby pojistili až do konce sezóny 2020-21. Sedmadvacetiletému zadákovi měl po letošní sezóně končit dvouletý kontrakt, který mu garantoval 1,1 miliónu dolarů ročně. Nechráněným volným hráčem se však díky nové smlouvě nestane.
V NHL Martinez nikde jinde než za Los Angeles prozatím nehrál. Králové ho draftovali v roce 2007 ve čtvrtém kole z 95. pozice. Poprvé oblékl dres Kings v sezóně 2009-10. Od té doby odehrál v základní části soutěže 221 utkání, ve kterých zaznamenal 62 bodů (25+37) a 54 trestných minut.
Rodák z Rochester Hills byl nedílnou součástí mužstva při obou jeho triumfech ve Stanley Cupu (2012, 2014). V play off odehrál Martinez 59 zápasů, vstřelil nich šest branek a na deset dalších přihrál. Na trestné lavici odseděl 30 minut.
V úvodu profesionální kariéry začínal Martinez na farmě Los Angeles v Manchesteru (AHL). Během výluky NHL v ročníku 2012-13 působil ve finském TPS Turku. V SM-Liize sehrál jedenáct zápasu, ve kterých zaznamenal gól a přihrávku. Po návratu do zámoří se upsal týmu Allen Americans (CHL) a nastoupil za ně ve třech zápasech (1+1).
Po zkrácené sezóně odmítl kvalifikační nabídku a stal se jedním z chráněných volných hráčů, kteří se přihlásili k arbitráži. Nakonec se ale dohodl s vedením Kings na prodloužení smlouvy i bez zásahu třetí strany.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -