- Reklama -

Marty a Torts opět spolu. Columbus najal Martina St. Louise jako konzultanta

- Reklama -

Bývalý vynikající útočník a člen Hokejové síně slávy Martin St. Louis přijal nabídku Columbusu a stal se novým týmovým konzultantem pro speciální formace. Blue Jackets si od tohoto kroku slibují, že pozvedne především jejich mizerné přesilovky.



V NHL strávil tento nedraftovaný malý muž se srdcem bojovníka dlouhých sedmnáct let. Nastřílel 391 branek a celkem si připsal na konto 1 033 body. Převážnou část kariéry strávil v Tampě, oblékal také dres Calgary a New York Rangers.
Dvakrát získal Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče ligy (2004, 2013), ve sbírce má i prestižní Hart Trophy (2004) a Ted LindsayAward (2004), třikrát byl vyhlášen největším ligovým gentlemanem (Lady Byng Trophy).
Fanshop týmu
V roce 2004 byl jednou z hlavních postav při tažení Lightning za Stanley Cupem. Koučoval ho tehdy bouřlivák John Tortorella, se kterým jej dodnes pojí velmi přátelský vztah. Oba mají pro toho druhého jen slova respektu. V listopadu byl St. Louis slavnostně uveden do Hockey Hall of Fame v Torontu a při své inaugurační řeči vyzdvihl Tortorellův přínos pro svou kariéru a poděkoval mu za to, jak na něho byl tvrdý.
Tehdy ještě nic nenasvědčovalo tomu, že oblíbený Marty chystá návrat do kolotoče NHL. Sám hovořil o tom, jak si užívá čas strávený s rodinou a trénování svých tří synů-hokejistů.
„Marty to díky svému odhodlání a tvrdé práci dotáhl až do Síně slávy. Vždy rozuměl tomu, jak se má hokej hrát. Ví toho o hokeji spoustu a také ví, co obnáší úspěch, jak na individuální, tak i na týmové úrovni. Jeho roli ještě musíme upřesnit, ale pro naše hráče bude obrovským přínosem,“ komentoval angažování bývalého svěřence John Tortorella.


Na spolupráci se těší i St. Louis. „Mít příležitost pracovat pro Blue Jackets je pro mne ohromná pocta. Miluju tenhle sport. Od chvíle, kdy jsem ukončil kariéru, trénuji své syny. Jsem nadšený, že budu moci sdílet své vědomosti a přitom stále trénovat své kluky. Těším se na spolupráci s hráči i trenéry v Columbusu,“ řekl olympijský vítěz ze Soči.
Jak už naznačil Tortorella, zatím není úplně jasné, kolik času bude St. Louis v Columbusu trávit a jak jeho pomoc bude přesně vypadat. Modrokabátníky čeká příští zápas až v úterý 29. ledna, kdy hostí v domácí Nationwide Areně Buffalo. Pozvedne St. Louis jejich produktivitu v přesilových hrách?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -