- Reklama -

Maskoti týmů NHL – 3. část

- Reklama -

Další pokračování seriálu, ve kterém vám krátce představujeme jednotlivé maskoty klubů NHL, je tentokrát věnováno čtveřici postav zastupujících týmy Colorada, Bostonu, Toronta a Vancouveru.

Bernie the St. Bernard – Colorado Avalanche

Téměř dvoumetrový maskot Bernie debutoval na ledě domácí arény Colorada Avalanche 3. října 2009 při utkání s týmem Vancouver Canucks. Postava bernardýna s nezbytným soudkem rumu nosí na dresu číslo 1 ve tvaru kosti. Alpský záchranářský pes je už druhým maskotem denverského klubu, prvním byla figura yettiho se jménem Howler.

3067059536_6702a9f759_o
Blades the Bruin – Boston Bruins

S trochou nadsázky se o maskotu týmu Boston Bruins mluví jako o jediném medvědu, který se neukládá k zimnímu spánku. Jméno Blades dostal od mladé příznivkyně Bostonu, obléká dres velikosti XXXL s číslem 00 a brusle velikosti 13. Vždy během ledna a února je Blades k vidění také v ulicích Bostonu, kde získává finanční prostředky pro charitativní nadaci domácího týmu.
Foto/Photo by: Wylie Poon

Toronto Maple Leafs
Carlton the Bear – Toronto Maple Leafs

Lední medvěd Carlton debutoval jako maskot Toronta 10. října 1995 v zápase s New York Islanders. Jméno postavy a číslo 60 na dresu odkazují na torontskou adresu 60 Carlton Street, kde stojí stadion Maple Leafs Garden, původní sídlo klubu v letech 1931 až 1999, ze kterého se Javorové Listy přemístily do Air Canada Centre na Bay Street. Carlton občas vyráží s týmem i na venkovní utkání a v roce 2000 předsedal summitu maskotů, který se konal v rámci akce NHL All-Star Game.
Foto/Photo by: Lorianne DiSabato

- Reklama -

van
Fin the Whale – Vancouver Canucks

Kosatka se jménem Fin je jedním z mála maskotů, kteří vystupují i na pozici brankáře. Zástupce klubu Vancouver Canucks je kromě zápasů v Rogers Areně pravidelným návštěvníkem hospice pro nevyléčitelně nemocné děti (Canuck Place) a je k vidění i v sérii krátkých animovaných klipů z dílen studia Slap Happy Cartoons.
Foto/Photo by: Rebecca Bollwitt, Main Photo/Hlavní foto: Icon Sportwire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -