- Reklama -

Maskoti týmů NHL – 4. část

- Reklama -

Ve čtvrtém dílu seriálu mapujícím maskoty klubů NHL představujeme postavy reprezentující týmy Nashville Predators, Calgary Flames, Arizona Coyotes a Pittsburgh Penguins.

Gnash­, Nashville Predators

Když archeologové v roce 1971 objevili v jeskyni ležící pod částí Nashvillu kosti patřící pravěkému druhu šavlozubého tygra, tak se vědecká komunita domnívala, že se vzhledem k této lokalitě jedná o zcela ojedinělý nález. Tento názor ale vyvrátilo v roce 1994 objevení kostry dalšího zástupce tohoto druhu šelmy, jež ve své době stála na vrcholu potravního řetězce.
Pozůstatky byly odkryty při hloubení základů pro stavbu tehdejší nové nashvillské arény a tak asi nikoho nepřekvapí, že se pravěký predátor stal po čase maskotem domácího celku. Šavlozubý tygr Gnash, jehož jméno je slovní hříčkou odkazující na část názvu města Nashville se na ledě Predators poprvé ukázal v roce 1998, tedy ve stejné době, kdy byl klub založen.
Foto/Photo by: Larry Darling
NHL: APR 12 Coyotes at Flames

Harvey the Hound,­ Calgary Flames

Dvoumetrový pes Harvey s dlouhou bílou srstí a dandyovským kloboukem v červenožlutých barvách týmu Calgary reprezentuje kanadský klub už od roku 1983 a je vůbec prvním maskotem v historii NHL. Kromě udržování atmosféry během utkání a artistických čísel v komerčních přestávkách zápasů má Harvey na svém kontě také několik incidentů včetně fyzického konfliktu s koučem Edmontonu Oilers Craigem MacTavishem, který mu při jedné z těchto eskapád vytrhl jazyk. Harvey byl v roce 2004 zvolen nejlepším maskotem soutěže a o dva roky později obsadil v žebříčku popularity bronzovou příčku.
Foto/Photo by: Icon Sportwire
Howler Says Hi

Howler the Coyote, Arizona Coyotes

Stát Arizona, ležící na jihozápadě USA, je z geografického pohledu známý především svými pouštěmi a přírodními rezervacemi včetně známého Grand Canyonu. Jednou z nejznámějších šelem v tomto subtropickém pásmu je kojot a tak nikoho nepřekvapí, že tým sídlící v hlavním městě Phoenix si kojota dal nejen do názvu, ale adoptoval jej také do role maskota. Kojot Howler oblékal od roku 2005 dres klubu Phoenix Coyotes a domácí stadion neopustil ani v letošním roce, kdy se tým přejmenoval na Arizona Coyotes. Na dresu nosí písmeno M (Mascot) a číslo 96, které odkazuje na rok, kdy se Winnipeg Jets z finančních důvodů přemístili do Phoenixu a postavili tak základy pro nový celek Phoenix Coyotes.
Foto/Photo by: Clyde
Iceburg

- Reklama -

Iceburgh, ­Pittsburgh Penguins

Tučňák Iceburgh debutoval na ledě Pittsburghu v sezóně 1991­-1992. Obvykle nosí dres s číslem 00 a svou vizáží je velmi podobný tučňáku Tuxovi, maskotu hokejového týmu Wilkes­Barre/Scranton Penguins, hrajícímu ligu AHL. Kostým Iceburgha byl použit také v hollywoodském thrilleru Náhlá smrt (Sudden Death, r. 1995) s Jean­-Claude Van Dammem v hlavní roli. Navíc jedna ze stěžejních scén celého snímku se natáčela v prostorách stadionu Pittsburgh Civic Arena. Jméno Iceburgh vzniklo spojením slova led (ice) a polovinou názvu města Pittsburgh.
Foto/Photo by: Dany, AxsDeny

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -