- Reklama -

Maskoti týmů NHL – 5. část

- Reklama -

Další pokračování našeho miniseriálu, přibližujícího maskoty týmů NHL, se nese ve znamení figur zastupujících kluby San Jose Sharks, St. Louis Blues, Minnesota Wild a Buffalo Sabres.

SharkieS.J.Sharkie, San Jose Sharks

Antropomorfní žralok S.J.Sharkie debutoval na ledě San Jose v lednu 1992 a vypadá to, že si libuje v nebezpečných situacích. V březnu 1999 se při pokusu o slanění ze stropu stadionu během zahajovacího ceremoniálu před utkáním Sharks s Red Wings zapletl do lana a zůstal viset 15 metrů nad plochou. Maskot musel vydržet v této nepříliš pohodlné poloze po dobu vyhlašování sestav a personál jej začal sundávat až po doznění státní hymny. Technický štáb jej nakonec vyzvedl na molo pomocí náhradního lana, ale zápas byl odložen o 20 minut.
Zatím poslední incident Sharkieho se odehrál v závěru minulé sezóny a na rozdíl od předchozího případu se nesl v úsměvnějším duchu ­ před utkáním s dlouhodobým rivalem z Los Angeles vyjel Sharkie na led Staples Centra s cedulí „Beat LA“ (poražme Los Angeles). To si domácí maskot lev Bailey nemohl nechat líbit a mezi postavami obou týmů se strhla šarvátka, ze které vyšel vítězně Bailey, jenž vyhodil protivníka z ledu. Jak se zdá, tak v NHL se opravdu bojuje na všech frontách.
Foto/Photo by: Elliot, Flikr.com

Maskot St. louis Blues
Louie, St. Louis Blues

Lední medvěd Louie s namodralou srstí a černou přílbou se na ledě Blues poprvé objevil v říjnu 2007, ale jméno, které vzešlo z fanouškovského hlasování na webu klubu dostal až o měsíc později. Na tradičně tmavomodrém dresu nosí kromě svého jména také číslo 00.
Foto/Photo by: Ranken Jordan, Flikr.com

NordyNordy­, Minnesota Wild

Téměř dvoumetrová postava se zeleně zbarveným písmenem M na čele a s fyzickými atributy medvěda a lišky dostala jméno Nordy podle severských lesů v oblasti Iron Range. Nordy reprezentuje tým Minnesoty od října 2008 a na dresu nosí číslo 18 001, které odkazuje na slogan „We Are the Team of 18 000“, jenž vznikl poté, co fanoušci v roce 2008 při vítězném tažení Minnesoty Severozápadní divizí zcela vyprodali domácí stadion o kapacitě 18 000 míst.
Foto/Photo by: Thomas Martin, Flikr.com

- Reklama -

13318218704_8836583783_k
Sabretooth, Buffalo Sabres

Šavlozubý tygr Sabretooth byl v letech 1992 až 1998 také maskotem celku Buffalo Bandits (NLL ­ National Lacrosse League). Po přestupu do First Niagara Center několikrát měnil grafiku dresu, aby odpovídala barvám Buffala, které se v roce 2008 vrátilo k původnímu modelu dresu používanému v raných letech klubu.
S návrhem maskota Sabretootha přišel už v roce 1980 PR ředitel Paul Wieland se zaměstnancem Buffala Buddem Baileym. Na myšlenku vytvořit figuru, jež bude spojována a identifikována s týmem, je tehdy přivedl úspěch maskota baseballového celku AAA Buffalo Bisons. Konečnou podobu figury ale nakonec navrhla rodina tehdejšího majitele Sabres Seymoura Knoxe.
Foto/Photo by: Anthony Sokolik, Flikr.com

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -