- Reklama -

Maskoti týmů NHL – 7. část

- Reklama -

Závěrečná část seriálu, ve kterém vám představujeme současné maskoty jednotlivých klubů NHL, je věnována figurám, zastupujícím týmy Tampa Bay Lightning, Columbus Blue Jackets, Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks a Dallas Stars.

Thunderbug, Tampa Bay Lightning

Figura žlutočerného brouka s modrými tykadly je s týmem Tampa Bay Lightning spojena od roku 1992, kdy tento floridský klub vznikl. Thunderbug je díky své vizáži oblíbený především u nejmladší části publika a kromě účasti na řadě charitativních a reklamních akcí má také svou vlastní televizní show.

Stinger, Columbus Blue Jackets

Postava zelené vosy s výraznýma rudýma očima byla v Columbusu poprvé představena 4. července 1999, tedy necelý rok před založení týmu Blue Jackets. Pro Columbus netradičně zelený kostým Stingera vznikl až později smícháním původní žluté verze maskota s typickou modrou barvou dresu týmu. V minulosti byl Stinger také součástí grafiky dresů Jackets, ale po výluce v letech 2004/2005, byla postava predátorské vosy z hráčské výstroje odstraněna.
Maskot Columbus Blue Jackets
Foto/Photo by: Jinjian Liang

Stormy, Carolina Hurricanes

Mírumilovně působící vepřík Stormy si svou premiéru na ledě tehdejšího domácího stadionu Greensboro Coliseum odbyl 10. října 1997. Postava vepře jako zástupce týmu NHL může působit lehce nepatřičným dojmem, ale výběr maskota odkazuje na důležitou část hospodářského odvětví Severní Karolíny, kterým je množství prasečích farem, nacházejících se především ve východních oblastech státu. Další důvod je spojen s historií klubu, který před svým vstupem do elitní soutěže uvažoval o názvu IceHogs. Stormy nosí na dresu číslo 97, připomínající rok, kdy se tým Hartford Whalers jako předchůdce Hurricanes přestěhoval do Raleighu v Sev. Karolíně.
6830287079_e6acf1a2a5_oFoto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -

Tommy Hawk, Chicago Blackhawks

Jestřáb Tommy dostal své jméno díky slovní hříčce tommyhawk, jež asociuje jeden ze znaků Blackhawks, kterým jsou kromě portrétu indiánského bojovníka také dva zkřížené tomahawky. Černý dravec s bíločerveným čírem je v týmu Chicaga od roku 2001 a v NHL patří mezi nejpopulárnější maskoty. Prodeje triček, puků, dresů a dalších předmětů s Tommyho logem představují nezanedbatelnou část příjmů klubu.
NHL: 03 MAR Oilers at BlackhawksFoto/Photo by: Icon Sportswire

Victor E. Green, Dallas Stars

Zelená, chlupatá figura nedefinovatelného rohatého tvora, připomínajícího animované postavičky z dětských seriálů, je v současné době vůbec nejmladším maskotem týmů NHL. Vedení Dallasu Victora oficiálně představilo teprve 13. září letošního roku. Jeho jméno odkazuje na sytě zelený odstín dresů Stars, který je označován jako „Victory Green“.
NHL: NOV 04 Kings at StarsFoto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -