- Reklama -

Máte, co jste chtěli, říká trenér Caps. Washington s Rangers jdou do sedmého zápasu

- Reklama -

Od roku 2004, kdy byl Alexandr Ovečkin draftován Washingtonem, stojí Caps jediné vítězství od postupu do finále konference. Potřetí během čtyř let a celkově počtvrté od roku 2009 bude hrát Washington sedmé utkání proti NY Rangers. Historie hovoří pro Jezdce. V sedmém utkání semifinále konference 2012 a sedmém utkání konferenčního čtvrtfinále 2013 uspěl newyorský tým.
Letošní zápas číslo sedm je na programu ve středu v noci newyorské v Madison Square Garden a od 1:05 ho vysílá NOVA Sport a VOYO.
„Lidé prochází svými životy a hledají velké momenty, kterými by se mohli charakterizovat sebe nebo tým za to, co ten rok společně dokázali,“ řekl trenér Capitals Barry Trotz. „Tohle je další takový moment. Už jsme takový měli, zápas číslo sedm v první sérii, a tohle je další. Musíte si tím projít.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přestože Capitals vedli v sérii nad Rangers už 3:1, nedokázali sérii v pátém ani v šestém zápase ukončit a nyní musí čelit sedmému souboji. Jezdci naopak prokazují obdivuhodnou odolnost. V loňské sezóně zvrátili vedení Pittsburghu ve druhém kole z 1:3 na 4:3 a pokud se jim tuto středu povede to samé proti Washingtonu, stanou se prvním týmem v historii NHL, který dokázal obrátit náskok soupeře 3:1 dva roky za sebou.
„Každý říkal, že to bude dlouhá série, nejspíš ta nejdelší,“ řekl Barry Trotz. „Takže máte, co jste chtěli. Nezáleží na tom, jak jsme se do téhle pozice dostali. Jsou tu prostě dva dobré týmy, které hrají sedmé utkání série.“
Washington už má letos za sebou sedmý duel proti New Yorku Islanders. Bude to už počtvrté za sebou, kdy musí nastoupit k rozhodujícímu utkání série na hřišti soupeře. „Důležité je vyhrávání,“ říká Karl Alzner. „Nestaráme se o to, co si lidé myslí o nás, o týmu a takové ty věci. Víme, kde jsme a co umíme.“
Capitals postrádají větší příspěvek od svých elitních hráčů. Alexandr Ovečkin má v sérii jen tři body (2+1), branku nedal ve čtyřech utkáních. Nicklas Bäckström neskóroval dokonce devětkrát v řadě, nebodoval v pěti utkáních. Obránce Mike Green je deset zápasů bez bodu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Kapitán Capitals však odmítá, že by odpovědnost byla jen na něm. Zabojovat musí rozhodně celý tým. „Nemyslím, že je to zrovna teď o jednotlivci. Je to o partě chlapů, které tu máme. Každý může udělat ten rozdíl. Všichni hrajeme jinou pozici, v jiném útoku. Každý může zabrat ve své formaci a být lepší,“ burcuje Ovečkin sebe i spoluhráče.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -