- Reklama -

Matthews se učí od Crosbyho, jak se stát nejlepším hráčem NHL

- Reklama -

Auston Matthews, čerstvě ozdobený tetováním na pravém rameni, sledoval letošní boje o Stanley Cup s úctou. Především ho bavilo pozorovat Sidneyho Crosbyho v roli vůdce pozdějších vítězů. Vypadalo to totiž, že hráči, jako Crosby nebo Malkin, s postupujícím play off hráli stále lépe. Právě v tom byl asi hlavní rozdíl v porovnání se soupeři. Ti nejlepší hráli v nadstavbové části soutěže svůj nejlepší hokej.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Není žádným tajemstvím, že to je nejlepší hráč světa,“ myslí si o Crosbym Matthews. „Sledoval jsem nejen jeho, ale i Malkina… Když Pittsburgh potřeboval povzbudit, nastartovat, od někoho z těchto dvou hráčů to přišlo. Ilustruje to jejich vůdcovství a co všechno znamenají pro tým. Určitě se toho dá od nich hodně naučit.“
Matthews ke Crosbymu vzhlížel už na Zápase hvězd. Zkušenější Kanaďan prý mladého Američana nabádal, ať se nebojí ještě zlepšovat, přestože hrál teprve svou nováčkovskou sezónu.
„Nenávidí porážky a určitě nechce zůstávat stranou. Chce být nejlepší,“ řekl k setkání s Crosbym Matthews. „A nejlepší je, celou dobu, co je v téhle lize.“


Devatenáctiletý útočník Toronta letos ohromně pozvedl celý kanadský tým, se kterým si zahrál play off. Byl jedním z nejlepších střelců ligy. Tak jako se Crosby proháněl ve vzájemných soubojích s Ovečkinem, bude se zřejmě Matthews prohánět s Connorem McDavidem. Upřímně doufá, že bude lepší.
„Když chcete být nejlepší, tohle jsou ty kvality, které k tomu potřebujete,“ říká na příkladu Crosbyho. „Musíte to mít nastavené v hlavě, abyste věděli, co chcete dosáhnout individuálně, ale současně musíte pomáhat týmu. On je toho docela dobrým příkladem, jeho vůdcovské kvality, co všechno předvádí na ledě i mimo něj nebo jak se chová v šatně.“
Za pár dnů bude mladý útočník Maple Leafs nejspíš hrdinou předávání cen v Las Vegas, kde kandiduje na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Útočník Winnipegu Patrik Laine a obránce Columbusu Zach Werenski jsou další nominovaní. Trenér Toronta Mike Babcock je navržen na cenu Jacka Adamse pro nejlepšího lodivoda roku.
I když má po sezóně, nezahálí. Už se připravuje na novou. Momentálně trénuje s několika spoluhráči v Arizoně. „Pracujeme trošku na bruslení, hlavně cvičení mimo led,“ prozradil forvard Toronta.
A pokud jde o tetování? Na rameni má vyobrazeného lva. Podrobný být ale nechce. „Má to osobní význam pro mnou rodinu,“ řekl tajemně. „To je všechno, co k tomu neřeknu.“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -