- Reklama -

Matthews si připsal tři asistence, Laine dvě branky. Z výhry se radovalo Toronto

- Reklama -

Auston Matthews vs. Patrik Laine. Takový souboj supernováčků a prvních dvou voleb draftu 2016 mohli diváci sledovat ve včerejším zápase v torontském Air Canada Centre. Oba potvrdili, že závod o Calder Trophy pro nejlepšího zelenáče roku bude napínavý (a nerozhodný) až do samotného konce základní části.
Domácí Matthews třikrát asistoval a posunul se na 52 bodů (28+24), Laine díky dvěma brankám pokořil třicetigólovou hranici a vylepšil své statistiky na 54 bodů. Šťastnější však byl Matthews, jehož Toronto trefou Jakea Gardinera z 58. minuty zvítězilo 5:4.
„Je to pro nás velké vítězství. To, že jsme prohrávali a dokázali se vrátit, ukazuje vyspělost našeho týmu. Dnes večer jsme tvrdě bojovali,“ prohlásil Gardiner, zvolený první hvězdou utkání.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ústřední postavou úterního večera byl devatenáctiletý Matthews. „Znamená pro nás hodně, díky němu je Toronto zpátky na mapě. Jde o skvělého kluka a neuvěřitelného hráče. Jeho hra, způsob, jakým se chová a jak komunikuje s médii, jsou výsledkem toho, že minulý rok nastupoval ve švýcarské nejvyšší soutěži. Je to chytrý kluk a je bezvadné ho pozorovat,“ pěje ódy na jedničku posledního draftu jeho spoluhráč Leo Komarov, jenž proti Jets vstřelil dvě branky.
Komarovovi se rovněž zamlouval výkon Maple Leafs. „Takový zápas jsme potřebovali. Zažili jsme spoustu utkání, ve kterých jsme na začátku prohrávali. Teď jsme ztráceli jen jednu branku, ale nepřestali jsme hrát, což je velmi důležité.“
Na druhé straně obrana Toronta nedokázala zastavit finského kanonýra Laineho, který v posledních pěti duelech zaznamenal sedm zásahů. „S Patrikem už nemluvíme. Místo toho říkáme ostatním, aby mu dávali puk. Je to výjimečný talent, navíc slušně vychovaný mladý kluk. Má hodně prostoru, aby zesílil. Už teď je silný, ale pokud ještě přibere, bude moc střílet, odkud bude chtít,“ řekl kouč Tryskáčů Paul Maurice.
Laineho 29. a 30. branka v sezoně

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -