- Reklama -

Matthews si užil první zápas venku a ukázal, že je supertalent

- Reklama -

Auston Matthews vyrůstal v americké Arizoně, takže moc příležitostí zahrát si hokej na ledě pod širým nebem nezažil. O to víc si proto vychutnal nedělní zápas NHL na BMO Field v Torontu, na který se přišlo podívat přes 40 tisíc lidí! A navíc duel proti Detroitu rozhodl dvěma góly, přičemž ten druhý vstřelil v prodloužení a zajistil Maple Leafs výhru 5:4.
„Tutově to byl jeden z nejlepších hokejových zážitků, jaký jsem kdy zažil,“ zářil po zápase Matthews. „Odehráli jsme dobrý zápas a tím, že se hrálo venku, tak to mělo ještě něco navíc. Vyhrát před tolika fanoušky bylo pořádně vzrušující. Myslím, že ve třetí třetině a v prodloužení asi napětím seděli jen na kraji svých sedaček. Byla to skvělá zkušenost a zábava,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sám se přitom během zápasu necítil úplně nejlépe, protože ve druhé třetině zavinil první gól soupeře. V 26. minutě na modré čáře ztratil puk po souboji s Henrikem Zetterbergem a pak se ještě snažil blokovat střelu Anthony Manthy, ale ten se trefil přesně a skóroval v zápase jako první.
Na další branku fanoušci čekali až do třetí části, kde pak góly nestačili počítat. Nejdřív se čtyřikrát po sobě prosadili domácí včetně Matthewse, ovšem v závěrečných šesti minutách se zase třikrát prosadil Detroit a Mantha svým druhým gólem vyrovnával na 4:4 dvě vteřiny před třetí sirénou!


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Trenér Toronta Mike Babcock se málokdy snaží hodnotit své hráče, ale tentokrát udělal výjimku a promluvil před novináři o Matthewsově výkonu.
„Nastupoval proti Zetterbergově útoku. A Zetterberg nasbíral tři body, Mantha také tři body. Byli prostě hodně dobří. Na konci zápasu se pořád drželi v našem pásmu. Dostali  jsme lekci, ale stejně jsme pořád věřili, že ten zápas pro naše fanoušky můžeme vyhrát,“ hodnotil utkání.
A kdo jiný by to dokázal, než největší hokejový talent současnosti. Matthews ve čtvrté minutě prodloužení přejel útočnou modrou, zadovkou předal puk Brownovi, ten vystřelil na bránu a minul, přičemž se puk odrazil od zadního mantinelu před branku, kde už číhal Matthews a dorážkou rozhodl zápas.
„On je superstar a při důležitých chvílích ještě víc září. A ukázal to i v tomhle zápase,“ hodnotil spoluhráče z útoku Connor Brown, který po jeho boku nasbíral gól a dvě asistence.
Teprve devatenáctiletý Matthews vlétl do NHL tak, že hned v prvním zápase vstřelil čtyři góly. Po šesti zápasech jich měl na kontě rovněž šest a pak dalších třináct utkání na branku čekal. Ale teď už zase září. V posledních 17 zápasech se trefil čtrnáctkrát.
„Je paráda sledovat, jak dává další góly. A navíc tak důležité, které nám přihrávají body. Je skvělé, že se mu tak daří, protože je to neuvěřitelný kluk a famózní hráč,“ pochválil spoluhráče i brankář Frederik Andersen.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -