- Reklama -

„Matthewsmánie“ cloumá Švýcarskem. Mladý supertalent vstřelil 2 góly v prvních 2 zápasech

- Reklama -

Trvalo to několik týdnů, ale nakonec se mladý útočník Auston Matthews, zlaté dítě amerického hokeje, dočkal svého premiérového utkání v nejvyšší švýcarské soutěži. Rodák z arizonského Scottsdale, který je považován za největšího adepta na jedničku příštího draftu, se začátkem srpna letošního roku rozhodl vyměnit zámořské juniorské soutěže za evropskou profesionální ligu, což stvrdil podpisem smlouvy s klubem ZSC Lion. První zápas však mohl odehrát až po dovršení osmnáctých narozenin, které oslavil minulý čtvrtek. Už den na to se objevil v základní sestavě Lvů.


Hlavní trenér Marc Crawford, který před svým odchodem do Evropy stihl v NHL odkoučovat přes 1 100 zápasů, zařadil mladého forvarda rovnou do středu první formace. Elitní údernou jednotku doplnila dvojice křídelních útočníků Reto Schappi a Ryan Keller.
Po trochu nejistém úvodu se mladý Američan dostal do hry a v polovině druhé třetiny podal hráčům hostujícího Friborgu důkaz o svém jedinečném talentu, když prolétl obranou jejich týmu a ve spolupráci s Chrisem Baltisbergem dotáhl svou akci až ke gólovému finiši.


„Nějaký čas jsem nehrál, takže skoro celou první třetinu jsem si musel zvykat na zápasové tempo. V dalších dvou třetinách už jsem se cítil výborně,“ okomentoval svůj první profesionální start v kariéře.
Matthews načerpal potřebné sebevědomí a už den na to se v zápase na ledě SC Langnau prezentoval další přesnou trefou, když bleskovou střelou pod horní tyč nedal brankáři domácího týmu nejmenší šanci. Kromě druhého gólu se mohl radovat i z premiérového vítězství v novém působišti, když jeho mužstvo vyhrálo poměrem 6:4.
„Má skvělý přehled o hře. Schopnost předvídat dění na ledě je vždy známkou vynikajícího hokejového talentu,“ chválil svého svěřence trenér Crawford.
Výkony mladého útočníka ještě více rozvířily mediální humbuk kolem jeho osoby. Matthews se jednoho dne může zařadit mezi nejlepší hokejisty naší planety a Švýcaři si tak náležitě užívají onu nevšední příležitost, že mladého útočníka budou moci sledovat celou jednu sezónu ve své vlastní soutěži.
Foto: Facebook Austona Matthewse

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -