- Reklama -

Matthias se těší domů. Rád si zahraje pod Mikem Babcockem

- Reklama -

V NHL dlouho oblékal dres Floridy. Poslední dvě sezóny strávil ve Vancouveru. Od příštího ročníku bude sedmadvacetiletý centr patřit Torontu, což znamená spolupráci s koučem Mikem Babcockem. Shawn Matthias se na ni těší. Také proto, že se v Torontu narodil.
„Ať přijdete do jakéhokoli nového týmu, snažíte se odvést to nejlepší,“ řekl Matthias listu Toronto Sun. „Nicméně pro mě možnost přijít sem a zahrát si před přáteli a rodinou… Nechci hrát špatně, protože tu bude hodně lidí, kteří mě budou kriticky hodnotit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bez sedmi centimetrů dvoumetrový forvard si uvědomuje, do čeho jde. Hokej je v Torontu ostře sledovaná záležitost.
„Na jiných trzích bych nečelil tolika kamerám jako tady, neodpovídal bych na tolik otázek,“ dodal Matthias. „Být doma je ale parádní. Nechci to brát jako dárek. Musím se v novém klubu chovat zodpovědně.“
Defenzivně zaměřený centr prožil loni životní sezónu, když v dresu Canucks nasbíral 27 bodů a nastřílel 18 branek. Předtím než podepsal smlouvu s Torontem, sešel se osobně s trenérem Mikem Babcockem a kapitánem Dionem Phaneufem, aby prodiskutoval nové směrování Maple Leafs. Teprve potom podepsal jednoletou smlouvu na 2,3 miliónu dolarů.

Sedmadvacetiletý útočník přiznal, že možnost hrát pod Babcockem hrála velkou roli v jeho rozhodování. Detroit Matthiase v roce 2006 draftoval ve druhém kole. Náročný kanadský kouč tehdy Red Wings trénoval. Šanci nakonec v městě motorů nedostal, dočkal se jí až později na Floridě, kam byl vyměněn v únoru 2007.
„Chtěl jsem jít sem a hrálo to roli v mém rozhodování,“ přiznal respekt k Babcockovi. „Hezky jsme si popovídali. Pak jsem přijel domů, probral to s tátou. Všechno se zdálo jít tím správným směrem. Nevím, proč se tady někomu nechce hrát. Bude to ohromné.“
Matthias nasbíral v 408 zápasech NHL 69 branek a 62 asistencí a k tomu přidal 137 trestných minut. Sedmnáct z osmnácti branek v uplynulé sezóně nastřílel při hře pět na pět.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -