- Reklama -

Max Domi dal svůj první hattrick v NHL, Ekman-Larsson podpořil výhru Coyotes čtyřmi body

- Reklama -

Mohl to být zápas edmontonské dvojice Leon DraisaitlJordan Eberle, ale nakonec byl hvězdou zápasu jiný mladík. Max Domi vstřelil svůj první hattrick v NHL a zařídil Arizoně obrat v domácím utkání, které Coyotes vyhráli 4:3 v prodloužení.
Rozhodující branku vstřelil 18 vteřin před koncem prodloužení obránce Oliver Ekman-Larsson, jenž navíc u všech předchozích branek Coyotes asistoval. Arizona třikrát udeřila v přesilovce a vyhrála v NHL čtvrtý zápas v řadě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


První polovina zápasu patřila hostům, kteří byli aktivnější a hlavně Draisaitl s Eberlem byli hodně vidět. Prvně jmenovaný v první třetině otevřel skóre a ve druhé části se zmíněná dvojice podepsala pod trefu Justina Schultze v přesilovce.
Pak ale začal úřadovat Max Domi. V 33. minutě snížil na 1:2, když jej před odkrytou brankou skvěle našel Michael Stone. Ve zbytku zápasu už pak rozhodovaly přesilové hry. Na začátku třetí třetiny se v početní výhodě podruhé prosadili hosté zásluhou Benoita Pouliota a Edmonton znovu vedl o dvě branky.
Ne však na dlouho. Kojotům stačilo k vyrovnání necelých šest minut! Pokaždé skórovali v přesilovce a pokaždé byl střelcem Max Domi. Nejdříve se prosadil úspěšnou dorážkou, v druhém případě přesnou střelou z levého kruhu pro vhazování. Jeho první hattrick v NHL byl na světě.


„Je to parádní. Navíc jsem pomohl k výhře, takže je to o to speciální,“ radoval se po zápase Domi, jenž se v předchozích 16 zápasech nemohl do branky trefit ani jednou.
„Tým vyhrával a všichni byli v dobré pohodě, takže to, že jsem nedával góly, zase tak moc neznamenalo. Ale je fajn vidět zase puk v síti,“ smál se dvacetiletý mladík, jenž překonal svého otce. Tie Domi odehrál v NHL přes tisíc zápasů, ale hattrick se mu nikdy vstřelit nepodařilo.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Kojoti teď mají v týmu čtyři hráče, kteří v letošní sezóně dosáhli na hattrick. Před Domim to dokázali Anthony Duclair (14.10.), Mikkel Boedker (24.10., 28.11.) a Shane Doan.
„Max hraje celou sezónu neuvěřitelně. Nejde jenom o body, on tvrdě maká každý den. Jsem šťastný i za něj,“ chválil spoluhráče Oliver Ekman-Larsson, který v prodloužení celý zápas rozhodl.
Po vyloučení Taylora Halla za vysokou hůl napřáhl na levé straně kluziště a překonal brankáře Anderse Nilssona. A to ještě čtyřiadvacetiletý švédský hokejista u všech předchozích branek Coyotes asistoval!

I Oilers se v prodloužení snažili rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Blízko vstřelení gólu byl obránce Andrej Sekera a slibné šance měli i Eberle a Ryan Nugent-Hopkins. Domácí brankář Louis Domingue však už za svá záda další puk nepustil.
„Měli jsme tam tři nebo čtyři dobré příležitosti. Je to frustrující, protože jsme hráli dobrý zápas, jenže celkový výsledek je nakonec úplně jiný,“ řekl po zápase útočník Edmontonu Jordan Eberle (0+3).
„Poté, co jsme ztratili vývoj zápasu v normální hrací době, jsem věřil, že ho vybojujeme v prodloužení,“ litoval po utkání trenér Oilers Todd McLellan.
„Konečně se nám dařily přesilovky, ale totálně jsme selhali v oslabení. Když se soustředíte na jednu věc, najednou vám unikne něco jiného. To je velké rozčarování,“ zlobil se McLellan. Arizona využila v zápase tři ze čtyř přesilových her (přesilovky Oilers 2/3).
Video: sestřihy z utkání – 12. leden
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -