- Reklama -

McCrimmon jmenován asistentem GM v Las Vegas, Gretzkyho bratr pomůže v Edmontonu

- Reklama -

Nový klub Las Vegas jmenoval asistenta generálního manažera. George McPhee, jenž právě prochází náročným obdobím stavby celého realizačního týmu, se bude moci opřít o pomoc Kellyho McCrimmona (na snímku). V Edmontonu povýšil na stejnou pozici Keith Gretzky.
Pětapadesátiletý McCrimmon pracoval od roku 1988 pro Brandon v juniorské Western Hockey League. Zastával tady funkce trenéra i generálního manažera. Trénoval v letech 2004-11 a 2013-16. Loni dovedl svůj tým k vítězství ve WHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Být součástí základu této nově vznikající organizace je neuvěřitelná příležitost a já jsem poctěn, že jsem byl vybrán jako asistent generálního manažera, abych zde pomohl sestavit úspěšný tým,“ řekl McCrimmon pro webové stránky Las Vegas. „Těším se na spolupráci s generálním manažerem Georgem McPheem a majitelem Billem Foylem.“
McCrimmon vyhrál dvakrát WHL, desetkrát vyhrál divizní titul, šestkrát byl se svým týmem nejlepší v konferenci. Pětkrát si zahrál se svým mužstvem Memorial Cup (dvakrát jako hráč, dvakrát jako GM, dvakrát jako GM a trenér). Třikrát byl jmenován ve WHL funkcionářem roku (1995, 2010 a 2015). V roce 2016 se dostal do trenérského týmu Kanady na mistrovství světa osmnáctiletých.
„Kelly je ohromný hokejový muž a my jsme poctěni, že ho tady máme,“ sdělil McPhee. „Jeho obrovské zkušenosti a dlouhodobě vysoká úroveň nám pomohou postavit silnou úspěšnou organizaci. Jeho důvtip, charakter a pracovní morálka pro nás budou skvělé.“
Na stejný post vystoupil v Edmontonu Keith Gretzky. Mladší bratr Waynea Gretzkyho se staršímu bráchovi pochlubil ihned potom, co se o svém jmenování do funkce asistenta GM dozvěděl. „Mluvil jsem s Waynem ihned, jak se to stalo,“ uvedl Keith Gretzky. „Tým je na vzestupu, podílet se na jeho tvorbě bude něco výjimečného.
Devětačtyřicetiletý Gretzky strávil posledních pět let v Bostonu Bruins, kde pracoval s Peterem Chiarellim. V poslední době vykonával práci ředitele oddělení amatérského skautingu. Předtím, než se připojil k bostonské organizaci, pracoval jako vyhledávač talentů pro Arizonu Coyotes.
Gretzky byl rád, že ho Boston uvolnil ze svých služeb a umožnil mu pracovat pro Edmonton, kde jeho slavnější bratr vyhrál čtyři Stanley Cupy. „Vím, že to bylo pro Boston náročné. Vysvětlil jsem jim, že to byla vysněná práce, která nepřichází zrovna často. Boston naštěstí respektoval tuto možnost.“
„Pojedu se podívat na naše talenty v American Hockey League v Bakersfieldu, abych se dozvěděl, co tam máme. Nějaký čas strávím také v Edmontonu, abych lidi postupně poznal. Omrknu oddělení skautingu, profesionály i amatéry, a taky se podívám na čtyřicítku nejlepších kluků na draftu,“ odhalil své bezprostřední plány Keith Gretzky.
Foto: Screenshot

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -