- Reklama -

McDavid by měl s Oilers uzavřít osmiletou smlouvu za 106 milionů dolarů

- Reklama -

Podle zámořských zdrojů by měl Connor McDavid brzy podepsat se zástupci Edmontonu Oilers osmiletý kontrakt za 106 milionů dolarů. Ročně by si přišel na 13,25 milionů.
Prvořadým úkolem generálního manažera Oilers Petera Chiarelliho je dohodnout se na dlouholeté spolupráci s McDavidem a Leonem Draisaitlem. Celek z Alberty má pod platovým stropem k dispozici něco málo přes 16 milionů dolarů.
Chiarelli si vytvořil lepší výchozí pozici díky trejdu Jordana Eberleho do newyorských Islanders, zatěžujícího rozpočet šesti miliony. Místo něho přišel Ryan Strome, který klubovou pokladnu vyjde pouze na 2,5 milionů.
„Není žádným tajemstvím, že jsme si museli vytvořit prostor, abychom mohli podepsat Connora a Leona. Někdy jsou podobné výměny nezbytné a je potřeba jednat. Cítili jsme, že tím náš tým vylepšíme,“ vyjádřil se k transakci Chiarelli.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejmladšímu kapitánovi v dějinách NHL vyprší tříletý nováčkovský kontrakt po následující sezoně. Pětinásobní držitelé Stanley Cupu chtějí vyřešit McDavidovu budoucnost s ročním předstihem.
„Pořád na smlouvě pracujeme,“ uvedl McDavidův agent Jeff Jackson pro tiskovou agenturu The Canadian Press.
Platový strop se počínaje ročníkem 2017-2018 zvedne oproti předchozímu roku o dva miliony na 75 milionů dolarů. Pokud by tato částka zůstala platná i za dvanáct měsíců a „McSpasitel“ by podepsal smlouvu za výše uvedenou částku, ukrajoval by z platového stropu částku dosahující 17,7 procent.
Pokud se všechny strany úspěšně domluví na podmínkách, pak podobné obrázky Draisaitla s McDavidem uvidíme v nadcházejících letech čím dál častěji

Podívejme se na kontrakty ostatních superhvězd. Sidney Crosby si v době plácnutí s Tučňáky „vzal“ z platového stropu 17,3 procent (dvanáctiletá dohoda za 104,4 milionů) Alexandr Ovečkin „okradl“ Washington dokonce o 19 procent (124 milionů po dobu třinácti let). Jonathan Toews, Patrick Kane (oba na osm let za 84 milionů) a Jevgenij Malkin (osm let v hodnotě 76 milionů) vyšli na téměř 15 procent.
Německý útočník Draisaitl se počínaje 1. červencem může stát omezeně volným hráčem, jelikož mu vypršela nováčkovská smlouva. Edmonton mu proto do pondělí musel předložit kvalifikační nabídku, na jejíž přijetí má čas do 15. července. Pokud by se jedenadvacetiletému rodákovi z Kolína nad Rýnem, jenž v sezoně 2016-2017 nashromáždil 77 bodů v 82 zápasech, podmínky nelíbily, proběhla by mezi 20. červencem až 4. srpnem arbitráž, která by rozhodla.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -