- Reklama -

McDavid s Eberlem a Pouliotem rozebrali Toronto

- Reklama -

Kanadský hokejista Connor McDavid se vrátil po zranění a hokej v Edmontonu diváky zase baví. Dokonce i hlavní trenér Oilers Todd McLellan se prý občas přistihuje, že sleduje hru svého elitního hráče spíš jako divák.
Čtvrteční zápas vyšel jedničce loňského draftu NHL perfektně. Domácí vyhráli nad Torontem 5:2 a McDavid byl u všech branek domácích (2+3). Spoluhráč z útoku Jordan Eberle nastřílel hattrick a dohromady bodoval čtyřikrát (3+1).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jeho představení mluví za všechno,“ řekl trenér McLellan k výkonu devatenáctiletého hráče. „Proměňujete se ve fanouška, ať už jako trenér nebo jako spoluhráč, a jen se díváte, co všechno se svými kamarády z útoku předvede.“
McDavid otevřel skóre ve 4. minutě, kdy objel brankáře, počkal si a zavěsil. Toronto dokázala do první přestávky snížit, pak ale převzali otěže utkání do rukou definitivně domácí. Nejprve Eberle dorazil McDavidovu nepovedenou střelu, pak z jeho přihrávky proměnil přesilovku.
Maple Leafs znovu snížili a domácí znovu odskočili. Byl u toho jak jinak opět stejný útok. Tentokrát dostal McDavid puk od Pouliota, sjel si mezi kruhy a přesně vystřelil. Razítko na skvělý výkon přidala stejná řada minutu před koncem, kdy Eberle dovezl puk do prázdné branky při soupeřově power play.
„Potřebovali jsme to,“ řekl McDavid. „Byl na nás velký tlak, vždyť jsme hráli proti týmu, kterému se zrovna nedaří a chybí mu hodně hráčů. Hráli skvělý zápas ve smyslu taktiky, moc nám toho nedovolili. Byla to pro nás skvělá noc před vlastním hledištěm.“
V utkání nezářili jen McDavid a Eberle, vidět byl také jejich další spoluhráč. Benoit Pouliot nasbíral čtyři asistence, což znamená, že si celý tento útok zapsal dohromady třináct kanadských bodů!
„Myslím, že čím víc spolu budeme hrát, tím lepší budeme,“ řekl Eberle. „Dnešek byl pro nás určitě nejlepší, dali jsme góly. Byla to hra, která se mi opravdu líbila. Od obranné třetiny, přes rotace, myslím, že se nám všechno docela dařilo. Vzájemná chemie není něco, co jen tak dostanete, musíte se k ní dopracovat.“
Pro Jordana Eberleho byl třígólový zápis s Torontem prvním hattrickem v kariéře. Dosáhl ho po 17 dvougólových utkáních. Connor McDavid má od návratu na led po zranění 12 bodů v 6 utkáních, což je průměr dva body na zápas. Celkově má od začátku sezóny v 19 utkáních 24 bodů, což je průměr 1,26. Lepší je v celé lize jen Patrick Kane s průměrem 1,33.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -