- Reklama -

McDavid se předvedl v Buffalu, Sabres už se ho nemohou dočkat

- Reklama -

Connor McDavid je sedmnáctiletý hokejový talent, o kterém už teď všichni tvrdí, že bude na 90 procent jedničkou draftu NHL pro rok 2015. Jako první si budou příští rok vybírat zástupci týmu Buffalo Sabres, takže právě jejich fanoušci jsou natěšení na každou zprávu o mladém útočníkovi. A McDavid jim ve čtvrtek na ledě osobně předvedl, co všechno umí.
McDavid momentálně hraje za Erie Otters v ontarijské juniorské lize a ve středu večer jeho tým zavítal k utkání s Niagara Ice Dogs, kteří nastoupili v hale First Niagara Center, domovském stánku Sabres. A kousky chlapíka s číslem 97 na zádech obdivovalo téměř 12 tisíc diváků.
Šikovný centr je rozhodně nezklamal, na vítězství 8:4 se podílel gólem a třemi přihrávkami. Na ledě First Niagara Center se McDavidovi zjevně daří, zazářil tu už před pár měsíci v zápase All-American Prospects. I tentokrát ukázal několik šikovných kliček a parádiček, kdy si ve velké rychlosti neuvěřitelně obhodí obránce.
„Něco podobného předvede v každém zápase minimálně jednou, někdy i víckrát,“ komentuje jeho šikovné ruce trenér Otters Kris Knoblauch. „Někdy předvede takovou věc, že si sami pro sebe řeknete: Nikdy jsem si nemyslel, že je tohle vůbec možné,“ dodal.
Spousta odborníků srovnává McDavidovy schopnosti na ledě s takovými hráči jako Sidney Crosby nebo John Tavares, on ale řeči o „hokejové genialitě“ zlehčuje. „Je to spíše otázka instinktu. Jde jen o to být kreativní a zkoušet jiné způsoby, jak akce na ledě zakončit,“ tvrdí.
Buffalo mělo do letošní sezóny NHL opravdu hodně špatný start a tak se teď oči všech fanoušků Sabres upínají k naději, že je spasí právě McDavid, kterého si klub vybere v letním draftu. „Pokaždé, když Sabres prohrají, zaplní se můj účet na Twitteru komentáři fanoušků jak se těší, až za ně budu hrát,“ usmívá se McDavid.
Řada fanoušků už dokonce obléká dres Buffala s jeho číslem 97. Jenže do draftu ještě zbývá pořádně dlouhá doba a toho si je vědom i sám hráč. „Nikdy nevíte, co se stane. Ale pokud budu mít to štěstí hrát za Sabres, bude to pro mne velká pocta,“ tvrdí McDavid diplomaticky.
McDavid zářil na ledě od dětských let, už v šesti hrál hokej proti klukům o tři roky starším. Ve čtrnácti nastřílel v torontské lize 33 gólů ve stejném počtu zápasů a o rok později dostal výjimku hrát OHL, kde se normálně může nastupovat od šestnácti. Před rokem pomohl kanadské osmnáctce vyhrát zlato na MS, letos má být tahákem MS dvacetiletých v Montrealu.

Příští zápas v TV: New Jersey – Dallas, pá/so 24. říjen, 01:05, Fanda. Kompletní program zde.

Foto/Photo by: Bobskin411, Wikipedia Commons

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -