- Reklama -

McDavid zvedá návštěvnost všem

- Reklama -

O vstupenky na zápasy Edmontonu v této sezóně je na sekundárním trhu více než dvojnásobný zájem v porovnání s předchozí sezónou, na portálu StubHub se Oilers posunuli ze šestnáctého na šesté místo. Na stejné pozici figurují, pokud jde o jejich venkovní zápasy. Loni přitom byli až devětadvacátí. Důvod je prostý: Connor McDavid.
Zvýšený zájem o jedničku draftu 2015 samozřejmě registrují i v samotném klubu. Před víkendovými přípravnými zápasy Olejářů tak musí trenér Todd McLellan řešit podobu soupisky nejen podle toho, které hráče chce vyzkoušet, ale také z „diplomatického“ hlediska.
Connor McDavid se v předsezónních exhibičních utkáních zatím představil pouze jednou, v pondělním duelu s Calgary přispěl dvěma asistencemi k výhře 4:2. Včera proti Winnipegu nenastoupil. O víkendu čekají Edmonton dva zápasy – dnes večer odveta s Jets a v sobotu střetnutí s Minnesotou. Oilers v něm budou sice formálně vedení jako domácí, ale uskuteční se v Saskatoonu, kde má klub poměrně silnou základnu fanoušků. Talentovaný mladík nastoupí zřejmě pouze jednou, ale kdy?
„Saskatoon, Winnipeg, Calgary, Montreal, všechna tahle místa… Jedna věc je řešit záležitosti politicky korektně a druhá řešit je korektně z pohledu týmu,“ popisuje nesnadný rozhodovací proces kouč McLellan. „Moc rád bych viděl Connora s Taylorem Hallem a Jordanem Eberlem v zahajovací sestavě v Saskatoonu, ale nevím, zda k tomu dojde.“
Jak silnou skvadru pošlou v sobotu Wild do nejlidnatějšího města kanadské provincie Saskatchewan, zatím není známo. Jets by se ale v pátek před vlastními fanoušky měli představit v hodně silné sestavě poté, co předtím do Edmontonu poslali spíš své „béčko“ – takže McDavid by měl možnost otestovat své schopnosti proti kvalitnímu soupeři.
Ať tak či onak, rodáka z Richmond Hill čeká v nejbližších dnech první venkovní test v NHL – i když jen v přípravném zápase. „Nebude to tak příjemné jako doma, ale to k lize patří a já si na to musím zvyknout,“ říká.
O moc víc příležitostí už mít nebude. Příští sobotu vystoupí Oilers ještě ve Vancouveru a potom už jdou na start. Ročník 2015-16 zahájí 8. října v St. Louis a než o týden později přivítají Bluesmany v zahajovacím domácím utkání, představí se ještě v Nashvillu a v Dallasu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -