- Reklama -

Megakontrakt! John Carlson se stal druhým nejlépe placeným bekem v lize

- Reklama -

Fanshop týmu
Špičkový bek John Carlson odolal nabídkám zvenčí a bude i nadále působit ve Washingtonu. S Capitals se o víkendu dohodl na lukrativním osmiletém kontraktu v celkové hodnotě 64 mil. dolarů.
S osmimiliónovou roční gáží se osmadvacetiletý Američan dělí s Brentem Burnsem ze San Jose o druhou příčku nejlépe placených beků NHL. Větším příjmem se může pochlubit pouze P.K. Subban z Nashvillu (devět mil./rok).


„John je výjimečný a vyrovnaný hráč naší organizace a vyrostl v jednoho ze špičkových zadáků NHL,“ uvádí generální manažer Brian MacLellan v oficiálním klubovém prohlášení. „Je to pravoruký obránce, který hraje ve všech klíčových momentech a ve velké míře přispívá k našim úspěchům. Jsme potěšeni tím, že se obě strany dohodly a že bude ve své kariéře pokračovat jako člen Washingtonu Capitals.“

V play-off dopomohl Carlson mančaftu z hlavního města k zisku Stanley Cupu 20 body (5+15) a stal se nejproduktivnějším obráncem vyřazovací fáze soutěže. V základní části pak odehrál všech 82 duelů s bilancí 15 gólů a 53 asistencí.
Rodák z Massachusetts strávil svou dosavadní devítiletou kariéru v National Hockey League výhradně ve Washingtonu, který jej v roce 2008 draftoval z celkového 27. místa. Doteď ročně pobíral 3,96 mil. dolarů.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -