- Reklama -

Megakontrakt! Matthews má v kapse přes 11,5 miliónů ročně

- Reklama -

Fanshop týmu
Prodloužení spolupráce mezi Torontem a hvězdným forvardem Austonem Matthewsem je na světě.
Jednadvacetiletý rodák z Kalifornie podepsal novou pětiletou smlouvu s průměrnou roční hodnotou 11,634 mil. amerických dolarů.

Klub i hokejista měli vzájemně požadovat maximální osmiletý kontrakt, pětiletá dohoda je však schůdnější pro zachování hráčského jádra Leafs i v příštích letech.
Roční mzda ve výši 11,634 miliónů je druhou nejvyšší z celé soutěže, když zaostává pouze za finančním ohodnocením Connora McDavida z Edmontonu (12,5 mil.).


Matthews bude vydělávat přibližně o 600 tisíc více než jeho parťák John Tavares, který se s Torontem dohodl loni v létě na sedmileté smlouvě (čtěte ZDE).
Draftová jednička z roku 2016 zmeškala na začátku sezóny vinou zranění ramene 14 utkání, přesto je na cestě k 50gólovému ročníku. Momentálně má na svém kontě po 38 zápasech 23 branek a stejný počet asistencí.

- Reklama -


- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -