- Reklama -

Megatrejd. Kadri se stěhuje do Colorada

- Reklama -

Toronto a Colorado uskutečnili v den otevření trhu s volnými hráči velký obchod.
Maple Leafs získávají obránce Tysona Barrieho, útočníka Alexe Kerfoota a volbu v šestém kole draftu 2020, zatímco k Avalanche putuje forvard Nazem Kadri, zadák Calle Rosen a volba ve třetím kole draftu 2020.



Colorado si v rámci trejdu ponechává 50 procent z Barrieho 5,5milónového cap hitu.
Do největší kanadské metropole míří 27letý Barrie, jenž zaznamenal v uplynulé sezóně s 59 body své kariérní maximum, a o tři roky mladší Kerfoot, jenž je chráněným volným hráčem a potřebuje novou smlouvu.

- Reklama -
Největším jménem výměny je Kadri, který doposud působil výhradně v Torontu. 28letý Kanaďan má za sebou na své poměry slabší ročník, v němž však stále nasbíral působivých 44 bodů. Z jeho kontraktu s průměrným ročním platem 4,5 miliónů mu zbývají ještě tři roky.

Součástí dohody je i 25letý Rosen, který strávil většinu minulé sezóny na farmě v AHL.
Maple Leafs mají aktuálně pod platovým stropem k dispozici 11 miliónů, nutně ale potřebují podepsat Kerfoota a Ceciho, jehož získali v trejdu s Ottawou.
Avalanche mají k dispozici ještě větší sumu (27,1 mil.), bez kontraktu jsou však Mikko Rantanen, J.T. Compher, Nikita Zadorov či André Burakovsky.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -