- Reklama -

Měl skvělou sezónu a teď na ní navázal, chválí Burnse trenér San Jose

- Reklama -

Nebyl to typický tréninkový den. Hráči San Jose proměnili ranní rozbruslení v zábavu, smáli se, vtipkovali. Spousta úsměvů a hecování, atmosféra jako na party. Tak je to letos na trénincích Sharks často. A možná nejvíc se na nich baví Brent Burns.
Jednatřicetiletý zadák si hokej užívá už několikátou sezónu. Bavil ho odjakživa, ale v těchto letech je to skutečná zábava. Patří k nejlepším hráčům ligy. Letos by klidně mohl kandidovat na cenu pro nejužitečnějšího hráče. V tabulce produktivity má před sebou jen Sidneyho Crosbyho a Connora McDavida a teď těsně i Brada Marchanda.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ano, je to neuvěřitelné,“ říká jeho na adresu spoluhráč Joe Thornton. „Chválím ho několik let. Řekl jsem to už víckrát, že si myslím, že je to nejdominantnější hráč v lize. Způsob, kterým hraje, množství minut, které odehraje, jak těžce se proti němu hraje, všechny jeho dovednosti – je to prostě neuvěřitelné.“
Burns nesouhlasí a přidává svůj pohled na to, proč mu teď hokej tak jde. „Nemyslím si to. Je to trochu bláznivé. Je to hlavně důsledek toho, že hraju se skvělými hokejisty. Proto se mi daří.“
Brent Burns měl 10. února na kontě 57 bodů za 22 branek a 35 asistencí. Ve čtvrtečních zápasech ho dostihl Brad Marchand, který má víc gólů (24+33). Jinak jsou před obráncem San Jose jen elitní ligoví forvardi Sidney Crosby a Connor McDavid. Od 29. února 2016 nasbíral Burns v 99 utkáních na obránce neuvěřitelných 105 bodů (36+69).
„Je dominantní,“ říká trenér Žraloků Pete DeBoer. „Myslím, že se ještě zlepšuje. Loni hodně pokročil. Tenhle rok postoupil na další úroveň. Zlepšil se na obou koncích kluziště a taky navýšil svoje sebevědomí. Bylo moc důležité, že odehrál rok, který měl loni a může na něm stavět.“

Že se mu tolik daří, je prý také zásluha partnera z obranné dvojice, Burns nastupuje hlavně s Paulem Martinem. „Je to skvělé manželství, je výborný partner,“ chválí Martina Burns. „Nebojujeme spolu, záchodová prkénko necháváme oba dole,“ dodal se smíchem.
Hodně prý získal také od spoluhráčů. „Největší věc, které jsem se naučil, protože sedím vedle Joe Thorntona, je způsob, jakým vidí hru,“ přiznává obránce Sharks. „Sebevědomí, s jakým chce hru ovládat. Hodně věcí se odvíjí od toho, že hrajete se skvělými spoluhráči, se kterými máte tu správnou chemii.“
Sharks letos mají dobrou chemii. Daří se jim vítězit, se čtyřbodovým náskokem vedou Pacifickou divizi. „Přicházet na stadión je zábava. Atmosféra, kterou tady máme, přináší do práce legraci. To je klíč. Vždycky jsem byl trochu chlap jako na houpačce, snažím se to držet pod kontrolou. Když si ale užíváte tolik legrace, neberete hokeje ani jako práci,“ uzavírá Brent Burns.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -