- Reklama -

Memoriál Ivana Hlinky 2017: Švédsko – Rusko

- Reklama -

Švédsko – Rusko 4:3pp (0:1, 0:1, 3:1 – 1:0)

Branky a asistence: 50. Berggren (Ginning), 53. Boqvist (Sandin), 57. Hållander (Wernblom), 65. Olofsson – 1. Zavgorodnij, 28. Sokolov (Biljalov, Žuravljov), 60. Ochoťuk.Střely: 29:20 (10:7, 11:7, 7:6 – 0:0).
Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Baluška, Konc D. – Výleta, Šefčík. Diváků: 350.
Sestavy:
Švédsko
: Lindbom (Hellsten) – Ginning, Johansson, Sandin, Boqvist, Fransson, Andersson, Granberg – Bäck, Wernblom, Hållander – Olofsson, Fagemo, Westfält – Gustafsson, Berggren, Jakobsson – Nässén, Lilja, Eriksson – Finn Olsson.
Rusko: Miftachov (Rybalkin) – Žuravljov, Ochoťuk, Solopanov, Pribylskij, Žiljakov, Malyšev, Babincev, Kaliničenko – Žabrejev, Zavgorodnij, Rotenberg – Rtiščev, Guskov, Ischakov – Biljalov, Šabanov, Sokolov – Ďaděňkin, Cybin.

Ohlasy trenérů

Torgny Bendelin (hlavní trenér, tým Švédska): „Musím říct, jsme byli svědky velmi dobrého zápasu. Nechyběla rychlost, dravost a další věci. Vypracovali jsme si hodně šancí, na druhou stranu jsme měli štěstí. V jednu chvíli jsme prohrávali 0:2, ve třetí třetině jsme se více zlepšili především v koncovce a hru jsme kontrolovali. Poté jsme ale dostali vyrovnávací gól, to je sport. Jsem velice rád, že tým se nepoložil a svou aktivitu si přenesl do prodloužení. Vesměs jsme spokojeni, jak hráči tento zápas odehráli. Když se zaměřím na hodnocení turnaje, zmíním zápas se Švýcarskem. Zde jsme měli trochu problémy, ale utkání jsme vyhráli. Následně nás čekalo úplně jiné utkání, jelikož jsme měli hrát s Kanadou. Musím uznat, že nás v některých momentech předčila a asi zaslouženě vyhrála. Klobouk dolů před celou organizací tohoto turnaje, moc se mi to líbí. Trošku mě mrzí, že se příští rok bude hrát v Kanadě, ale je to tak. Odvážíme si bronzové medaile, což je úspěch.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -