- Reklama -

Methot a Hanzal se představili novinářům. Na působení v Dallasu se těší

- Reklama -

Hektické léto prožil obránce Marc Methot. Dvaatřicetiletý obránce strávil posledních pět sezón v Ottawě, která si ho ale nechránila v rozšiřovacím draftu, kde si ho vybrali Vegas Golden Knights. Ani těm však nepatřil dlouho. Rytíři totiž velmi rychle vyměnili Methota za mladého talentovaného brankáře Dylana Fergusona a druhou volbu v draftu 2020 do Dallasu.
„To nevědomí, kam půjdeme, bylo původně hodně nepříjemné,“ řekl Methot. „Každý v téhle nebo jiné lize by řekl to samé. Když mi ale konečně zazvonil telefon a dozvěděl jsem se, že půjdu do Dallasu, celý jsem se rozechvěl. Byl jsem na večeři se svou snoubenkou a jejími rodiči. Byli jsme ve steakhouseu v Ottawě, vstali jsme od stolu a šli ven. Bylo to vzrušující pro všechny. Skvělá situace. Půjdeme dolů na jih, do tepla a do moc, a moc dobrého týmu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stejné pocity má z nového angažmá Martin Hanzal, jeden z nejatraktivnějších Čechů na letošním přestupovém trhu. Třicetiletý Hanzal hrál celou dosavadní kariéru v NHL ve Phoenixu, odkud se až letos krátce před uzávěrkou přestupů stěhoval do Minnesoty. Končila mu smlouva a bylo jasné, že v létě bude znovu měnit dres. Zakotvil v Dallasu, kde si od něj hodně slibují.
Methot i Hanzal byli v úterý ve Friscu, aby si prohlédli klubové zázemí a pozdravili se s novináři. Urostlý 191 centimetrů vysoký Methot si s sebou přinesl smlouvu ještě na dva roky s 4,9 milióny odečítanými ročně z platového stropu. Bez dvou centimetrů dvoumetrový Hanzal podepsal na tři roky, s průměrným ročním příjmem 4,75 miliónů dolarů se stane pátým nejlépe placeným útočníkem Dallasu. Oba by měli pomoct hlavně zlepšit defenzivu Stars, včetně hry na oslabení.

„Není to jen o vylepšení konkrétních pozic, ale taky o lidech, které jsme získali,“ říká generální manažer Stars Jim Nill. „Přináší i jiné charaktery. Rád se dívám na hráče a líbí se mi třeba jejich parametry, ale jsou to jejich vlastnosti, které přináší na led. Oba jsou vítězové. Oba jsou velmi úspěšní. Přinesou do naší party zkušeností veteránů.“
Methot zná trenéra Kena Hitchcocka z Columbusu. Neměl by mít problém s jeho defenzivním stylem. Od Hanzala, který působí celou kariéru v Západní konferenci, se čeká dobrá bilance na buly a schopnosti pomoct ve speciálních formacích, jak v oslabení, tak na přesilovce.
„Doufejme, že s tím pomohu,“ věří český útočník. „Hrál jsem proti těm chlapům z Anaheimu, Los Angeles, San Jose, jsem na západě deset let,“ připomíná. „Vím, jak náročné je proti těmhle hráčům nastupovat. Doufejme, že přinesu své parametry, svojí hru na oslabení a hru před brankou.“

- Reklama -

Oba hráči jsou nadšení, že jdou do silného týmu s šancí vyhrát Stanley Cup. Například Hanzal měl několik možností, ale vybral si právě Dallas. „Je to jednoduché, věřím, že to je vítězný tým. Věřím, že to je skvělá organizace a že tu jsou skvělí hráči. Hrál jsem proti Dallasu mnohokrát. Věřím, že mohou vyhrát. To byl můj hlavní důvod.“
Mužstvo v létě posílilo také o další hráče, což se rodákovi z Písku líbilo. „Když jsem viděl, že tu podepsal Ben Bishop, bral jsem to jako velké plus. Když se podíváte do sestavy a vidíte hráče, jako Jamie Benn, myslím, že je to jeden z pěti nejlepších hokejistů v lize. Je to skvělý lídr a kapitán. Je rychlý, je šikovný, je tvrdý. Tyler Seguin a Jason Spezza jsou také hvězdní hráči. Jsem nadšený, že se stanu součástí tohoto týmu,“ těší se Martin Hanzal.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -