- Reklama -

Mezi Čechy. Cammalleri okusí, jak chutná rivalita s Rangers

- Reklama -

V závěrečné třetině sobotního duelu se San Jose ho kouč Peter DeBoer odtrhl od Jaromíra Jágra a přeřadil k Patriku Eliášovi. Na stejném místě – soudě podle pondělního tréninku – zřejmě Mike Cammalleri zahájí i dnešní utkání s NY Rangers. Kromě Eliáše by mu mohl být spoluhráčem také další z Čechů Martin Havlát, pokud ho lékaři se sešitou tváří pustí do hry.
„“Líbilo se mi, jak to posledně vypadalo ve třetí třetině,“ vysvětluje DeBoer na stránkách listu Star-Ledger, proč chce znovu zkusit prohození Cammalleriho s Dainiusem Zubrusem.
Prvně jmenovaný, který s přispěním původním parťáků zvládl nastřílet pět gólů ve stejném počtu utkání, neprotestuje. „Ani v  nejmenším mě to netrápí. Zahrál jsem si s Patym třetí třetinu v minulém utkání a myslím, že jsme okamžitě našli společnou řeč. Mnohem důležitější je, že chceme najít společnou chemii napříč sestavou.“
„To je jedna z nejatraktivnějších věcí, které jsem tady po příchodu našel. Je tu tolik různých příležitostí zahrát si s úžasnými hokejisty. Pro mě je to jen dobře,“ říká Cammalleri, jenž se klubu z Newarku o prázdninách upsal na pět roků za 25 miliónů dolarů.
32letý kanadský útočník už v NHL prošel Los Angeles, Calgary a Montrealem. U Habs strávil dvě a půl sezóny, takže stihl nasát atmosféru Východní konference a lépe poznat místní celky, jeho premiérové derby mezi Devils a Rangers ale bude mít pro Cammalleriho mnohem pikantnější příchuť.
„Jsem nadšený a moc se na to těším. Zvláště proto, že hrajeme doma,“ hlásí forvard, který svého času dvakrát pokořil hranici osmdesáti bodů za sezónu.
Ďáblové se s Jezdci vlastně už v tomto měsíci střetli, ale bylo to jen v rámci přípravy. 4. října skončil jejich zápas hraný v Prudential Center výsledkem 3:0 pro domácí. Cammalleri si tehdy připsal asistenci u druhé branky v podání Jaromíra Jágra – jenže už to je signálem, že to ještě nastupoval v původní formaci. Bude se mu dnes večer po boku jiných Čechů dařit stejně, nebo snad ještě lépe?

Příští zápas v TV: New Jersey – NY Rangers, út/st 21. října, 1:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -