- Reklama -

Michal Neuvirth náhle zkolaboval a utkání opustil na nosítkách

- Reklama -

Brankář Philadelphie Michal Neuvirth musel být odvezen do nemocnice na pozorování poté, co zkolaboval během přerušené hry v první třetině sobotního utkání Flyers proti New Jersey Devils ve Wells Fargo Centeru. Podle slov generálního manažera Rona Hextalla byl český gólman během odvozu při vědomí a komunikoval.
„Z preventivních důvodů jsme ho odeslali do nemocnice. Až dosud bylo vše v pořádku, vypadá to pozitivně,“ vysvětlil Hextall, který současně dodal, že Neuvirth určitě nebude k dispozici k nedělnímu zápasu s New York Rangers. „Necháme ho tady. Plán je takový, že ho určitě ještě jednou zkontrolují v pondělí lékaři. V neděli tedy nebude k dispozici.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Neuvirth upadl během přerušené hry. Pětky Flyers a Devils se zrovna připravovaly na buly, když český brankář náhle upadl v brankovišti na záda. Centr Letců Pierre-Edouard Bellemare byl jedním z prvních, kdo si pádu všiml. Okamžitě skočil na led a hlasitě upozorňoval rozhodčí.
„Zrovna jsem se na něj díval a on upadl, vyděsilo mě to,“ řekl Bellemare. „Chtěl jsem jít pomoct co nejrychleji. Dělal jsem si starosti.“
Ostatní hráči naskákali na led ihned poté, aby pomohli trenérovi Jimu McCrossinovi. Neuvirth nejprve vypadal, že je v bezvědomí, pak ale otevřel oči a začal hovořit s členy lékařského týmu. Pak byl umístěn na nosítka a odnesen z ledu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Někteří hráči Letců přiznali, že jejich kabinou prošla viróza a Neuvirth byl jedním z těch, kteří se v sobotu necítili ve své kůži. Jako dvojka měl být na střídačce připravený Steve Mason, také on ale ohlásil trenérovi nemoc. Na led tedy nakonec musel třiadvacetiletý Anthony Stolarz a zápas dochytal bez jediné inkasované branky.
„Někdy vás i zima dehydruje a něco takového se může stát,“ spekuloval o dalších možných důvodech kolapsu útočník Flyers Jordan Weal. „Jsem šťastný, že je v pořádku. Byl to hrozný moment, když vidíte, že se něco takového stalo vašemu spoluhráči.“
„Před zápasem jsme neměli důvod se o něj strachovat,“ řekl Hextall. „Měl jsem telefon ve 3.40 nebo ve 4.00, že Mason je hodně nemocný. Poslali jsme auto pro Stolarze, který se sem dostal asi v 7.00.“
Kdyby nebyl Stolarz k dispozici včas, měli Flyers v zásobě už jen bývalého univerzitního brankáře Erica Semborskiho, který byl připravený obléci výstroj. Stejný muž posloužil jako záskok Chicagu 3. prosince, když hráli Jestřábi ve Philadelphii. Corey Crawford tehdy vypadl kvůli zánětu slepého střeva a Scott Darling neměl do utkání náhradníka. Druhé možnosti usednout na střídačku NHL se ale Semborski v sobotu nedočkal, protože Stolarz dorazil včas.
Aktualizováno (3. duben):
Po kolapsu v sobotním utkání NHL musel být Michal Neuvirth hospitalizován, v nemocnici ale dlouho nezůstal. První vyšetření dopadla dobře a český gólman byl v neděli večer propuštěn. Zástupce zámořských médií o tom informoval  generální manažer Philadelphie Ron Hextall. „Výsledky všech zatím provedených lékařských vyšetření jsou v pořádku, další testy podstoupí v pondělí odpoledne,“ řekl Hextall.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -