- Reklama -

Michala Neuvirtha ulovila Philadelphia

- Reklama -

1,5 mil. dolarů v prvním roce, o 250 tisíc více ve druhém. Čtete podmínky smlouvy, kterou podepsal český brankář Michal Neuvirth (dříve New York Islanders) s Philadelphií. V barvách Flyers by se měl rodák z Ústí nad Labem na podzim potkat s krajany Jakubem Voráčkem a Radkem Gudasem.
„Máme z toho velkou radost,“ sdělil generální manažer Letců Ron Hextall. „Myslíme si, že je to osvědčený a kvalitní gólman. Jednou z nejlákavějších věcí na jeho angažování pro nás bylo, že v případě zranění Masona, může převzít roli jedničky týmu, což v minulosti už několikrát udělal. Jsem přesvědčený, že se dostane do hry mnohem častěji než typický náhradní gólman.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Michal Neuvirth bude chytat v NHL za čtvrtý klub. Největší část své dosavadní kariéry v NHL prožil ve Washingtonu. Zástupci Capitals ho draftovali v roce 2006 z 34. pozice. Debut v soutěži prožil v ročníku 2008-09 a postupně se vypracoval v oporu mužstva. Jednu dobu byl dokonce týmovou jedničkou mezi třemi tyčemi.
Jeho akcie začaly klesat od play off 2012. Neuvirth pak většinou už jen kryl záda Holtbymu. Navíc v listopadu 2013 se kuriózně zranil, když uklouzl při rozbruslení po puku. Gólman Philipp Grubauer nečekané příležitosti využil a získal si větší důvěru někdejšího trenéra Caps Adama Oatese. Neuvirth tak většinou vysedával v hledišti nebo na střídačce.
Celá situace vyústila v trejd, k němuž došlo na začátku loňského března. Capitals poslali ústeckého rodáka společně s Rostislavem Kleslou do Buffala, opačným směrem zamířil Jaroslav Halák. Neuvirth v minulé sezóně nastoupil za Sabres ke 27 zápasům, jen šest z nich dovedl do vítězného konce.

Na začátku letošního března ho Buffalo přenechalo New Yorku Islanders výměnou za Chada Johnsona. Sabres získali navíc podmíněnou volbu ve třetím kole draftu v roce 2016. Sedmadvacetiletý Neuvirth odchytal za Ostrovany pět utkání v základní části a jedno v play off.
Během sedmi sezón absolvoval Neuvirth v základní části National Hockey League 198 zápasů, v nichž inkasoval průměrně 2,73 gólu při úspěšnosti zákroků 91,2 procenta. Sedm utkání dokončil s čistým kontem. V play off si připsal deset startů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -