- Reklama -

Michálek a Jaškin si připsali vítězné góly, mezi střelci i Plekanec a Krejčí

- Reklama -

Další výraznou stopu zanechali čeští hráči v úterním programu National Hockey League. Milan Michálek rozhodl svým osmým gólem v sezóně o výhře Ottawy 2:1 v Buffalu. Vítěznou branku vstřelil také Dmitrij Jaškin, jeho St. Louis zdolalo stejným výsledkem Arizonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Třicetiletý Michálek, jenž byl vyhlášen druhou hvězdou večera, se prosadil v 53. minutě. Rodák z Jindřichova Hradce nejprve perfektně načasovanou zadovkou vybídl ke skórování Patricka Wierciocha, jeho střelu brankář Jhonas Enroth neudržel a Michálek zblízka dorazil puk do branky.
Hlavním stavebním kamenem včerejšího úspěchu Senátorů byl výkon Robina Lehnera. Švédský gólman zastavil 35 puků. Nejvíce práce měl v druhé třetině, ve které Sabres přestříleli soupeře v poměru 21:4. Recept na třiadvacetiletého rodáka z Gothenburgu našli domácí až v čase 45:08, kdy Tyler Myers využil přesilovku a vyrovnal na 1:1. Úvodní gól utkání vstřelil Erik Karlsson.
Jaškin se stal autorem rozdílové branky v utkání, v němž hostující Coyotes vedli od 5. minuty 1:0 brankou Sama Gagnera, asistenci si připsal Martin Erat. Domácí srovnali krok v závěru první části, kdy mířil přesně Alexander Steen. Jaškin dokonal obrat skóre v čase 31:08. Jednadvacetiletý křídelník si v blízkosti vlastní modré čáry šikovně obhodil puk kolem Keitha Yandlea o mantinel a vyrazil na zteč protivníkovy svatyně. Podél pravého mantinelu si najel až do útočného pásma a bekhendovou ranou z pravého kruhu nachytal Mika Smithe.

Shodným výsledkem skončilo také střetnutí mezi Montrealem a Philadelphií. Jen s tím rozdílem, že zápas v aréně Bell Centre dospěl až do prodloužení. V základní hrací době měli dlouho blíž k vítězství Flyers, v závěru si však nedokázali pohlídat těsný náskok, který si vytvořili už v úvodní minutě utkání. Náladu domácího obecenstva zchladil Matt Read.
Domácí srovnali krok v 53. minutě. Po závaru před brankovištěm Flyers se puk odrazil k volnému Plekancovi a ten bekhendem po ledě překonal Raye Emeryho. Rozhodnutí padlo ve čtvrté minutě nastavení, bod navíc vystřelil Montrealu David Desharnais. Po třetí výhře v řadě se Habs v tabulce Východní konference přiblížili vedoucí Tampě Bay na pouhý jeden bod.
Po osmi zápasech ukončil střelecký půst, ale velkou radost z toho David Krejčí neměl. Boston totiž doma podlehl Dallasu 3:5. Šternberský rodák v 11. minutě po spolupráci s krajanem Davidem Pastrňákem vyrovnal na 1:1 a napravil tak své zaváhání z 8. minuty, kdy při pětiminutové přesilovce Bruins přišel o puk a Vernon Fiddler z rychlého brejku poslal Stars do vedení.
Zásluhou Bergerona a Hamiltona se Bruins dokázali vyhrabat ze stavu 1:3, nakonec jim to ale stejně nebylo nic platné. V čase 33:42 si totiž nechali vstřelil další gól při vlastní přesilové hře, jeho autorem byl Trevor Daley, třiatřicet sekund před třetí sirénou pojistil vítězství Hvězd střelou do prázdné branky Erik Cole. První hvězdou zápasu byl vyhlášen dvougólový kanonýr Dallasu Jamie Benn.
Poslední tři venkovní zápasy se Anaheimu vůbec nevydařily. Po prohrách ve Washingtonu a na ledě Tampy Bay utrpěli Kačeři v duelu s Floridou krutý debakl 2:6. O triumf Panterů se přičinilo šest různých střelců – Dmitrij Kulikov, Nick Bjugstad, Jimmy Hayes, Aaron Ekblad, Aleksander Barkov a Dave Bolland.
U branky posledně jmenovaného asistoval Tomáš Fleischmann, jenž tak zaokrouhlil svoji celkovou bilanci v NHL na 300 bodů (558 utkání, 121+179). Na tři góly mužstva ze Sunrise přihrál Jonathan Huberdeau. Roberto Luongo kryl 31 střel. Rodák z Montrealu jako čtvrtý brankář v historii NHL dovršil hranici 23000 zákroků (23019). Ocitl se tak ve společnosti Curtise Josepha, Patricka Roye a Martina Brodeura.
Pouhých 32,4 sekundy před koncem nastavení se zapsal do střelecké listiny James Neal a rozhodl tím o výhře Nashvillu 3:2 nad Tampou Bay. Predátoři vedli v souboji nejlepších celků obou konferencí po čtyřiceti minutách 2:0, o změny průběžného skóre se v druhé části postarali Seth Jones s Taylorem Beckem. Blesky ale ve třetí třetině zabraly a dokázaly vyrovnat, zpátky od zápasu je vrátily branky Bretta Connollyho a Nikity Kučerova. Výbornou střeleckou pozici připravil ruskému křídelníkovi Ondřej Palát.
Minnesota prohrála ve Winniepegu 1:2 v prodloužení. O možnost prodloužit vítěznou sérii na sedm zápasů přišli Wild v čase 64:00, kdy si nepohlídali únik po pravém křídle, který zakončil přesnou střelou pod horní tyčku Dustin Byfuglien. Důležitou výhru Jets podpořil Tobias Enström, Michael Hutchinson předvedl 29 bezchybných zákroků a nestačil pouze na pokus Jasona Pominvillea.
Gólman Jaroslav Halák zneškodnil 34 z 36 střel a dovedl NY Islanders k výhře 3:2 nad Edmontonem. Ofenzivu domácích nejvíce podporovali Colin McDonald (1+1), Jos Bailey a Casey Cizikas. Dvěma asistencemi pomohl Ostrovanů k upevnění pozice lídra Metropolitní divize Thomas Hickey. Oilers využili dvě přesilové hry, do černého mířili Ryan Hamilton a Anton Lander.
První gól Ryana Hamiltona v NHL

Hokejisté New Yorku Rangers zvládli lépe devítibrankovou přestřelku s Torontem a poděkovat za to mohou především Zuccarellovi (2+0), Mooreovi (1+1) a Nashovi (0+3). Na straně poraženého celku byli nejvíce vidět Morgan Rielly (2+0) a Daniel Winnik (1+1).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -