- Reklama -

Mikael Granlund musí přerušit přípravu na novou sezónu

- Reklama -

Letní přípravu na novou sezónu NHL musí na nějaký čas přerušit finský hokejista Mikael Granlund. Centr Minnesoty si při běhání zranil kotník. Podle Michaela Russoa z listu Minnesota Star-Tribune by nemělo jít o vážnější zranění.
„Při běhání ve Finsku stačilo jedno špatné došlápnutí a Mikael Granlund skončil s nohou v ortéze a o berlích. Lékaři mu doporučili dvoutýdenní klid. Potom by měl opět začít trénovat bez omezení,“ sdělil Michael Russo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devítka draftu z roku 2010, jež dosud v NHL nehrála za jiný klub, absolvovala v minulé sezóně 81 zápasů a připsala si 69 bodů za 26 gólů a 43 asistencí, což znamenalo první příčku v kanadském bodování Divochů. V pěti utkáních play off přihrál na dva góly.
Na začátku srpna se jako chráněný volný hráč dohodl s Minnesotou na podmínkách nové smlouvy a předešel tak arbitrážnímu řízení, které mělo určit výši jeho platu. Pětadvacetiletý centr si v příštích třech sezónách vydělá 17,25 miliónu dolarů.
„Mikael je úžasně talentovaný a šikovný hokejisty,“ uvedl tehdy na jeho adresu generální manažer Wild Chuck Fletcher. „Když k tomu připočteme jeho pracovní morálku a skvělý charakter, jsme přesvědčeni, že bude hrát velkou roli v budoucích úspěších našeho mužstva.“
Mistr světa z roku 2011 odehrál v základní části National Hocke League 321 zápasů, ve kterých nasbíral 201 bodů za 57 branek a 144 přihrávek. Ve 34 utkáních play off zaznamenal sedm gólů a jedenáct asistencí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -