- Reklama -

Mike Fisher prodloužil smlouvu s Nashvillem

- Reklama -

Kanadský hokejista Mike Fisher bude i nadále oblékat v NHL dres Nashvillu. Pětatřicetiletý centr podepsal s vedením Predátorů novou dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 8,8 miliónu dolarů. Fisher se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem.
„Mike je hráč i člověk, jehož by chtěl mít každý ve své organizaci,“ uvedl na Fisherovu adresu generální manažer týmu David Poile. „Je to chytrý a obousměrný hráč. Jeho schopností využíváme ve speciálních formacích, navíc je silný na vhazování. Patří i k hlavním lídrům naší šatny, všichni ho respektují a je nedílnou součástí. Stal se součástí místní komunity.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kariéru v nejprestižnější hokejové soutěži zahájil rodák z Peterborough v Ottawě, jejíž zástupci si ho vybrali již v roce 1998 jako 44. hráče v celkovém pořadí draftu. Dres kanadského klubu oblékal v rozmezí let 1999-2011 a v roce 2007 pomohl Senators k postupu do finále Stanley Cupu.
První a prozatím jedinou změnu působiště zažil Fisher 10. února 2011 poté, co se Ottawa rozhodla zapracovat na přestavbě kádru a vyměnila zkušeného matadora do Nashvillu za volbu v prvním kole draftu 2011 a podmíněný výběr v roce 2012.

V letošní sezóně, po které mu vypršel dvouletý kontrakt za 8,4 milionu dolarů, odehrál Fisher za Nashville 59 utkání. Zaznamenal v nich 39 bodů za 19 branek a 20 přihrávek. Velkou zápasovou absenci nabral už na začátku sezóny, když během letní přípravy zranil achilovku a musel na operaci. Do hry se zapojil až na konci listopadu po 21 vynechaných zápasech.
Na kontě má v lize z 946 utkání 520 bodů za 245 branek a 275 asistencí. Ve 100 duelech play off skóroval osmnáctkrát a nasbíral 22 přihrávek.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -