- Reklama -

Mike Fisher se loučí. Byl to modelový typ pro mladší hráče, říká Phil Housley

- Reklama -

Kapitán Nashvillu Predators, kteří se letos prokousali až do finále Stanley Cupu, oznámil definitivní konec kariéry. Mike Fisher tak učinil formou dopisu otisknutého v listu The Tennessean. Kapitán Predátorů vedl dlouhé debaty o tom, zda se pokoušet o další kontrakt. Ten starý mu letos vypršel. Nakonec se rozhodl pověsit brusle na hřebík.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to nejtěžší rozhodnutí, jaké jsem v životě udělal, ale vím, že je správné,“ napsal Fisher. „Práce, které jsem se mohl většinu života věnovat, byla velmi příjemná. Ta spousta zábavy, kterou jsme lidem nabídli, to je ojedinělá a vzrušující příležitost. Budu postrádat spoluhráče, trenéry i jako hru jako takovou.“
„ Věřím, že tohle město jednou vyhraje pohár a já budu jeho největší fanoušek. Nikdo by nebyl šťastnější než já, kdyby se to povedlo, protože tihle fandové si to zaslouží,“ přidal Fisher.
Po odchodu Shey Webera do Montrealu dostal Fisher na dres kapitánské céčko. Ve funkci si vedl dobře, mužstvo dovedl v letošní sezóně až těsně pod vrchol. V 1088 zápasech NHL, které rozdělil mezi Ottawu a Nashville, za sebou zanechal statistiku 585 bodů (276+309).
Embed from Getty Images
„Práce s Mikem mi bude scházet,“ řekl na rozloučenou trenér Pater Laviolette. „Odváděl excelentní práci při vedení našeho týmu na ledě i mimo něj. Jeho charakter, vášeň i upřímnost byly dobře vidět každý den. Ztělesňuje definici toho, jak by měl správný kapitán vypadat.“
„V zápasech byl vždycky férový. Každou noc odevzdal všechno, co v sobě měl. Nastavil každému příklad k následování. Je těžké ho jako člověka nemilovat. Je dokonalým příkladem. Jsem vděčný za možnost s ním pracovat,“ dodal kouč.
Fisher má za manželku Carrie Underwood, country zpěvačku, která občas zpívala v Bridgestone Areně národní hymnu. Ve finále Západní konference utrpěl proti Anaheimu zranění hlavy. Po dvou vynechaných zápasech se na finále proti Pittsburghu vrátil do sestavy.
Embed from Getty Images
„Když přemýšlím o Mikeu Fisherovi, myslím na tým,“ říká generální manažer Preds David Poile. „Když stavím tým, myslím na Mikea Fishera. Mohl by hrát v jakékoli éře National Hockey League. Především kvůli svému způsobu hry – je účelná, upřímná a tvrdá. A to v každém utkání. Pokud byste hledali definici profesionální hokejisty, Mike Fisher by měl být její součástí.“
Nově zvolený trenér Buffala Phil Housley pracoval v Nashvillu dva roky na pozici asistenta. „Měl velký vliv na náš tým jako kapitán. Byl to modelový typ pro mladší hráče. Správně trénoval, správně se o sebe staral a je to ohnivý bojovník. Podle mě je to jeden z nejtěžších protivníků. Je to ohromná osobnost, nemůžu říct dost dobrého o něm, rodině a o tom, co všechno znamenal pro nashvillskou organizaci,“ řekl na rozloučenou Housley.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -