- Reklama -

Mikea Babcocka láká Buffalo. Rozhodne rodina, řekl zkušený kouč

- Reklama -

Hon na Mikea Babcocka pokračuje. Uznávaný kouč Detroitu s určitostí nepovede Edmonton, o kterém se ve spojení s ním hodně diskutovalo. Mladý celek Olejářů převezme Todd McLellan. Velkým zájemcem o Babcockovy služby zůstává Buffalo Sabres, zkušený kouč se ale stále  nerozhodl.
Podle agentury AP probíhá mezi generálním manažerem Sabres Timem Murraym a Mikem Babcockem intenzivní jednání po telefonu. Bývalý kouč Red Wings je pod smlouvou se starým týmem do konce června, od klubu však dostal svolení jednat o své budoucnosti s dalšími zájemci. Jeho nový zaměstnavatel bude muset Detroitu kompenzovat ztrátu kouče volbami v draftu.
„Doufám, že se rozhodnu do rána, ale pořád ještě nejsem rozhodnutý,“ řekl Babcock v úterý mnohoznačně komentátorovi ESPN Pierreu LeBrunovi.
Podle novinářských spekulací jsou dalšími zájemci o služby dvaapadesátiletého kouče Toronto Maple Leafs, San Jose Sharks a St. Louis Blues.
„Hodně jsem se naučil, hovořil jsem se spoustou lidí,“ přiznal Babcock. „Musím si sednout s rodinou a udělat rozhodnutí.“
Loni trénoval Buffalo Ted Nolan, který dosáhl balance 23 výher, 51 porážek a osmi proher v prodloužení. Diváci naříkali, že Sabres prohrávali možná i kvůli honbě za atraktivní jedničkou draftu Connorem McDavidem. Nakonec to nevyšlo, první volbu přiřkla loterie Edmontonu, Buffalo ale drží druhou a může tak sáhnout po dalším talentu Jacku Eichelovi.


Bude vás zajímat:


Největšími úspěchy za deset let v Detroitu byly pro Babcocka dvě finále Stanley Cupu. V roce 2008 jeho tým nad Pittsburghem vyhrál, o rok později stejnému týmu podlehl.
Za dvanáct let v NHL vedl Babcock Anaheim a Detroit a dosáhl bilance 527 výher, 285 porážek, 119 proher v prodloužení a 19 remíz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -