- Reklama -

Mikko Koivu prodloužil smlouvu s Minnesotou

- Reklama -

Mikko Koivu by měl být klíčovým mužem ofenzivních řad Minnesoty v příštích letech a vše bylo v pondělí potvrzeno i na papíře. Wild si s patřičným předstihem pojistili svého kapitána novou dvouletou smlouvou na 11 milionů dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Průměrně bude čtyřiatřicetiletý rodák z Turku od sezóny 2018-19 pobírat 5,5 milionů dolarů ročně. Předtím si finský hokejista ještě podle své aktuální sedmileté smlouvy vydělá v nadcházející sezóně 9,18 mil. USD.
Mladší bratr Saku Koivua byl první volbu Divochů v draftu NHL v roce 2001 (6. celkově). Od svého příchodu do klubu ze St. Paul v roce 2005 se šikovný centr prezentuje kvalitními výkony. Odborníci oceňují především jeho skvělé vedení kotouče ve velké rychlosti, přirozený talent, vůdčí vlastnosti a schopnost být ve správný čas na správném místě.
Během dvanácti sezón odehrál Koivu v základní hrací části NHL 843 zápasů, ve kterých zaznamenal 614 bodů za 179 branek a 435 asistencí. Ve 50 utkáních play off vstřelil 11 branek a na 13 dalších přihrál. Kapitánem Minnesoty je od října 2009.
Mikko Koivu reprezentoval Finsko na šesti světových šampionátech a dovezl si z nich pět medailí. V roce 2011 dovedl tým Suomi k zisku titulu, ve sbírce má i dvě stříbrné (2007, 2016) a dvě bronzové medaile (2006, 2008). Na třech MS nosil na dresu kapitánské „céčko“.
Byl také součástí týmu, který získal stříbro a bronz na olympijských hrách v Turíně (2006) a ve Vancouveru (2010). Před třinácti lety pomohl hokejistům ze země tisíce jezer k postupu do finále Světového poháru (Finsko – Kanada 2:3). Na loňském World Cupu byl kapitánem Finska.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -