- Reklama -

Milan Lucic obnoví v Edmontonu spolupráci s Chiarellim. Nastupovat by mohl s McDavidem

- Reklama -

Jednou z největších ryb včerejšího přestupového trhu byl bezpochyby Milan Lucic. Mluvilo se o zájmu Vancouveru, nakonec ale urostlý forvard podepsal Edmontonu. Jde sice do neznámého prostředí, jednoho člověka tu ale zná velmi dobře – generálního manažera Petra Chiarelliho.
Stejný muž, ještě jako stavitel Bostonu Bruins, Lucice v roce 2006 draftoval. Zná ho z dob, kdy byl ještě teenager, dlouho předtím, než si vzal současnou manželku Brittany a přivedl s ní na svět dvě děti. Dlouho předtím, než společně vyhráli s Bostonem Stanley Cup, nebo než se stal nechráněným volným agentem.
Chiarelli Lucicovi věří, proto mu předložil kontrakt na 7 let a 42 miliónů dolarů. Kritici upozorňují, že smlouva je zbytečně dlouhá, obsahuje navíc klauzuli o nevyměnitelnosti. Rodák z Vancouveru však přináší do Edmontonu právě to, co týmu dosud trochu chybělo. Důraz, bojovnost, schopnost rozdávat bodyčeky. Měl by dobře doplnit šikovné forvardy Oilers.
„Trochu jsem se bál,“ přiznal Chiarelli, že navzdory osobní známosti s Lucicem neměl do poslední chvíle nejistého. „Měl ještě delší nabídku a já jsem si jistý, že ten kdo mu ji předložil (byl to stávající klub Los Angeles Kings) mu nabídl i víc peněz,“ oddechl si šéf Oilers.
Chiarelli doplnil, že podle informací, které měl od Lucicova agenta Gerryho Johannsona, měl jeho chráněnec první červencový den nabídky od dvanácti týmů. Byl tedy velmi žádaným zboží, možná vůbec nejlákavějším jménem na přestupovém trhu.
Robustní forvard, který má přes 190 centimetrů výšky a hodně přes metrák váhy, dal nakonec přednost Edmontonu, kde má reálnou šanci nastupovat v jednom útoku s vycházející hvězdičkou Connorem McDavidem.
„Navštívil nás v úterý,“ přiznal Chiarelli. „Bylo to příjemné, vždycky jsem se s ním potkával rád. Rád si s ním povídám, je to výborný student této hry. Zná všechny hráče v lize, jak hrají, ví o jejich statistikách. Když tady byl, měl spoustu otázek. Dal si tu večeři.“
Chiarelliho tah obětovat Taylora Halla za obránce Adama Larssona se tak najednou jeví jako geniální, ačkoli generální manažer neměl dopředu jisté, že Lucic u něj podepíše. Ztráta šikovného útočníka byla vykompenzována jiným důraznějším forvardem, dalšího získali Oilers na draftu (Jesse Puljujärvi).
Samotnou sedmiletou smlouvu nepovažuje Chiarelli za nějaký zvláštní hazard. „Riziko je v každém rozhodnutí, které děláte. Je mu 28 let. Neměl moc zranění, za posledních šest let vynechal deset zápasů… Ano, styl, kterým hraje, je náročný, ale taky vím, jak se stará o svoje tělo. Byl vždycky jedním z nejlépe trénovaných hráčů Bruins.“
Lucic by měl v Edmontonu oblékat dres s číslem 27, který tu nosil například Dave Semenko nebo George Laraque, tedy vyhlášení tvrďáci. Dosavadní 17tku musí odložit, protože visí pod stropem haly na počest Jariho Kurriho.
Nové číslo mu ale nevadí, nosil ho už jako junior. „Míval jsem ho jako mladý ve Vancouveru a vlastně jsem ho chtěl vždycky i v NHL, ale pokaždé ho někdo měl,“ těší se na změnu Lucic.
Foto/Photo by: Sarah Connors

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -